Το… χάλκινο με +10% θέλει η Φώφη

Στο συμπέρασμα ότι «η ψήφος που πονάει περισσότερο τον Τσίπρα είναι η ψήφος προς το Κίνημα Αλλαγής» έχουν καταλήξει οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη

«Η ψήφος που πονάει περισσότερο τον Τσίπρα είναι η ψήφος προς το Κίνημα Αλλαγής». Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη, οι οποίοι έως και την έσχατη ώρα πάνω από την κάλπη θα προσπαθούν να μεταπείσουν και να επαναπατρίσουν ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές. Κι αυτό διότι όλοι στο ΚΙΝΑΛ κατανοούν πως για να μπορεί το νέο κίνημα να έχει κυβερνητικό μέλλον θα πρέπει να αναδειχθεί σε κυβερνητικό πόλο.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Κι επειδή στην Ελλάδα μάλλον ο 3ος πόλος είναι δύσκολο να υπάρξει, στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν τον χώρο που τους άλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. «Θα φανεί και στο αποτέλεσμα, ότι οι προοδευτικοί πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ», λέει σε όλους τους τόνους η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και για την ίδια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι εξόχως σημαντικό. Διότι ένα καλό αποτέλεσμα, δηλαδή τρίτο κόμμα και ποσοστό άνω του 10%, της επιτρέπει να «καταπνιγεί στο αίμα» οτιδήποτε θέλει να κινηθεί εντός ΚΙΝΑΛ. Ταυτόχρονα, γίνεται ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για όλους και θα σταματήσουν οι δύο μονομάχοι να την αντιμετωπίζουν ως συμπλήρωμα.

Σε περίπτωση, όμως που το ΚΙΝΑΛ αποτύχει στους στόχους του, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Είναι λογικό να υπάρξουν φωνές εντός του ΚΙΝΑΛ που θα ομιλούν για λάθος στρατηγική. Για παράδειγμα, οι κ.κ. Βενιζέλος Λοβέρδος είναι υπέρ της συνεργασίας με τη Ν.Δ. σε προγραμματική βάση, σέρνοντας και τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να μετέχει των εξελίξεων. Υπάρχουν και άλλοι που αναφέρουν πως πρέπει να γίνει το επόμενο βήμα για συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Οι συνεργάτες της κας Γεννηματά από την άλλη ισχυρίζονται ότι θα δικαιωθεί η τακτική των ίσων αποστάσεων από τη… νέα δεξιά, όπως αποκαλούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο στόχος αυτού του σλόγκαν περί νέας δεξιάς του Τσίπρα έχει να κάνει με το θυμικό των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΠΑΣΟΚων), που βγάζουν σπυράκια ακόμη και στο άκουσμα του ονόματος της Ν.Δ. Έτσι, το σλόγκαν περί νέας δεξιάς, συν του ότι επανήλθαν οι πλαστικές σημαιούλες του ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως θα προκαλέσουν τη νοσταλγία στους «ξενιτεμένους» ψηφοφόρους.

 

Ούτε ψήφο

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία χιλιάδων φίλων και οπαδών στην πλατεία Κοτζιά, άσκησε δριμεία και διμέτωπη κριτική κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και κατά της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ζήτησε παράλληλα από τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής και να μη χαρίσουν ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη. «Η ψήφος σας έχει αξία. Ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα», ανέφερε.

«Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Δώστε μας τώρα τη δύναμη να κάνουμε την ανατροπή στις εθνικές εκλογές που ακολουθούν», ανέφερε η κα Γεννηματά και τόνισε ότι για την Ελλάδα «νοιαζόμαστε εμείς». «Νοιάστηκε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα νοιάζεται το Κίνημα Αλλαγής. Η χώρα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, ελπίδα. Χρειάζεται γι’ αυτό πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Σπάστε με την ψήφο σας τα οδοφράγματα που κλείνουν τον δρόμο. Σπάστε τα εμπόδια που βάζουν και οι δυο με συντηρητικές πολιτικές. Ανοίξτε τον δρόμο της προοδευτικής αλλαγής», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. «Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ. Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα», συμπλήρωσε.

 

Το κότερο

Στο ΚΙΝΑΛ μπορεί να κρατούν ίσες αποστάσεις και από τους δύο μονομάχους, αλλά δεν το λες ακριβώς ίσες αποστάσεις, καθώς το κυβερνών κόμμα έχει την τιμητική του. Κι αυτό διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο δεξαμενές άντλησης ψήφων. Η μία είναι οι πρώην «πράσινοι» ψηφοφόροι, οι οποίοι ακόμη θυμούνται τις χρυσές ημέρες του ΠΑΣΟΚ, και η δεύτερη είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό και σε όλες τις τελευταίες της ομιλίες η κα Γεννηματά κάνει αναφορά και στις διακοπές του πρωθυπουργού τον Αύγουστο του 2018 στο κότερο του αειμνήστου εφοπλιστή Παναγόπουλου. Μάλιστα η κα Γεννηματά ήταν λάβρη με τον πρωθυπουργό, απαντώντας του στις κατηγορίες ότι έχει συνάψει μυστικές συμφωνίες. «Μέσα στον πανικό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα, πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα. Ποιος μιλάει; Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών. Ο προστάτης της καραμανλικής περιόδου. Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος που από το Bella ciao πήγε στη dolce vita. Δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981, ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο, και τα πούρα στο κότερο. Θα σας ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην Κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον Άρη Βελουχιώτη, να έχετε στο πλάι σας την κυρία Κουντουρά».

«Ποιος εμπιστεύεται πια τον κύριο Τσίπρα;»

 Χθες το πρωί η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το ΙΚΑ Περιστερίου, όπου έγινε δεκτή με ενθουσιασμό κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα των υπαλλήλων, αλλά και για τις νέες συντάξεις, δηλώνοντας τα ακόλουθα: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε από τους συνταξιούχους τη 12η σύνταξη και το ΕΚΑΣ, αύξησε τις εισφορές, καθυστερεί συνειδητά 200.000 συντάξεις για να δείχνει πλεόνασμα. Οι λιγοστές νέες συντάξεις που βγαίνουν με τον νόμο Κατρούγκαλου είναι κουτσουρεμένες κατά  40% και τώρα λένε ότι νοιάζονται για τους πολλούς. Μα, στ’ αλήθεια, ποιος εμπιστεύεται πια τον κύριο Τσίπρα σε αυτό τον τόπο; Μία είναι η λύση, ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής Τώρα!»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα