Δικαστικοθεατρικό σενάριο!

Τρίβει τα χέρια του ο Σεφερλής με το απίστευτο σενάριο, η Τουλουπάκη να κατηγορεί… την Τουλουπάκη, και το οποίο αναμένεται να «τιγκάρει» το Δελφινάριο

Το θέμα της εβδομάδας που διανύουμε ήταν η ανακοίνωση της περασμένης Δευτέρας για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελιών –της Οικονομικής Εισαγγελίας και της Εισαγγελίας Διαφθοράς– η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα την εκπαραθύρωση της κας Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αφού το σχετικό νομοσχέδιο θα προέβλεπε νέα επιλογή των εισαγγελικών λειτουργών στην ενοποιημένη Εισαγγελία, επιλογή η οποία απέκλειε τη συμμετοχή της λόγω βεβαρημένης προσφάτου δίωξής της.

Αυτό όμως που δεν έγινε γνωστό είναι η χρονική διάρκεια της όλης διαδικασίας της εν λόγω ενοποίησης.

Μετά την άρνηση του κ. Τσιάρα να προτείνει να τεθεί σε προσωρινή αργία η κα Τουλουπάκη, η εισαγγελέας παραμένει απτόητη και αγέρωχη στη θέση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Είναι προφανές ότι το γεγονός της πρόσφατης απόφασης κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) την περασμένη Τετάρτη, 9/9ου, να θέσει σε αργία την εισαγγελέα Κερκύρας για δίωξη δεκάδες φορές ηπιότερη από τη δίωξη της κας Τουλουπάκη, λόγω του πορίσματος Ζαχαρή, δεν φαίνεται να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον υπουργό  Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, προς το παρόν…

Λέμε «προς το παρόν», διότι ο κ. Τσιάρας στο εγγύς μέλλον θα τρέχει και δεν θα φτάνει στην αντιμετώπιση τεραστίων θεμάτων που εγείρονται με την ακατανόητη παράλειψή του να εισηγηθεί την αργία της κας Τουλουπάκη.

Εφιάλτης για τον Τσιάρα η ανάκριση του 5μελούς Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis

Επειδή ο κ. Τσιάρας είναι ιατρός, με ειδικότητα στη Μικροβιολογία, και όχι νομικός, θα περιμέναμε τόσο από το νομικό του περιβάλλον, όσο και από τον νομικό ογκόλιθο του Μαξίμου –κατά το δοκούν…– κ. Γεραπετρίτη, να προστατέψουν έστω και στοιχειωδώς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο υπουργός Επικρατείας, με την τεράστια πείρα του ως διευθύνων μεγάλο δικηγορικό γραφείο και ως νομικός συμπαραστάτης κατά το παρελθόν του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, δεν προέβλεψε τη συνέχεια του σίριαλ «Τουλουπάκη Gate» ή έβαλε κι αυτός, μεταξύ άλλων, το χεράκι του για να προστατέψει την εισαγγελέα.

Σε κάθε περίπτωση, η «Α» επισημαίνει το μεγάλο νομικό ατόπημα που έχει προκύψει από την προαναφερόμενη παράλειψη του κ. Τσιάρα.

Θα ζητηθούν επιβαρυντικά στοιχεία για την κα Τουλουπάκη, στοιχεία τα οποία θα επιλέγει και θα στέλνει… η κα Τουλουπάκη!!!

Όπως είναι γνωστό, μετά την κλήρωση του 5μελούς Ανακριτικού Συμβουλίου, το οποίο θα ερευνήσει το περιεχόμενο του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής κατόπιν της δίωξης του κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, θα εξετάσει και τα αναφερόμενα στο πόρισμα στοιχεία που αφορούν την κα Τουλουπάκη, για να καταλήξει στην απόφαση εάν θα της ασκήσει δίωξη ή όχι.

Ήδη, χρέη εισαγγελέως του 5μελούς Συμβουλίου θα εκτελεί η κα Θεοδώρου, ενώ χρέη ανακριτή αναμένεται –ως νεότερη– η κα Αλεβιζοπούλου.

Η κα Αλεβιζοπούλου, πέραν του κ. Δ. Παπαγγελόπουλου, θα ασχοληθεί με τα όσα επιβαρυντικά περιγράφονται στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την κα Τουλουπάκη, προκειμένου να αποφανθεί περί άσκησης δίωξης ή όχι.

Για την απόφασή της αυτή, πέραν των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής, θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει και πρόσθετα στοιχεία από το αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Και εδώ παρατηρείται το εξής πρωτοφανές δικαστικό φαινόμενο. Στο αίτημα της ανακρίτριας προς την Εισαγγελία Διαφθοράς για παροχή στοιχείων που ενδεχομένως θεωρηθούν επιβαρυντικά για την κα Τουλουπάκη, τα εν λόγω στοιχεία θα γνωστοποιήσει η νυν προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη!!!

Δηλαδή, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τα στοιχεία που θα αποσταλούν προς την ανακρίτρια και τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να την ενοχοποιήσουν!!!

Αντιλαμβάνεται πλέον και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής το γελοίον του πράγματος, αφού το παραπάνω σενάριο θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο επιθεώρησης του κ. Σεφερλή στο Δελφινάριο με πανελλαδική απήχηση και sold out των εισιτηρίων που επιτρέπονται λόγω κορωνοϊού.

Φυσικά, ουσιαστικός πρωταγωνιστής του φιάσκου αυτού θα ήταν –όχι ο κ. Γεραπετρίτης– αλλά  ο κ. Τσιάρας, που δεχόμενος το «σκονάκι» επέτρεψε στην κα Τουλουπάκη να συμμετάσχει ενεργά εκ της θέσεώς της στην παραπάνω εκτεθείσα δικαστικοθεατρική παράσταση.

Ελ. Τουλουπάκη: Τα έγγραφα; Ποια έγγραφα;

Όπως έχει καταγγελθεί εγγράφως από τον πρώην επόπτη της κας Τουλουπάκη, αντεισαγγελέα ΑΠ, Γιάννη Αγγελή, η εισαγγελέας δεν πρωτοκολλούσε όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας τόσο με το FBI, όσο και με τα αιτήματα Δικαστικής Συνδρομής.

Κατά συνέπεια, κάλλιστα θα μπορούσε σε τυχόν ερώτημα της κας Αλεβιζοπούλου να προσκομίσει έγγραφα τα οποία δεν θα είχαν επίπτωση στις ενδεχόμενες ποινικές συνέπειες για αυτήν.

Αν πάλι –λέμε αν– ο Γ. Αγγελής παρουσίαζε κάποια αντίγραφα εγγράφων, τα οποία είχε δικαιωματικά πάρει από το αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, και τα οποία ήταν επιβαρυντικά για την εισαγγελέα, κάλλιστα η κα Τουλουπάκη θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τα εν λόγω έγγραφα, ως μη πρωτοκολληθέντα, τα είχε στην οικία της, με αποτέλεσμα να κλαπούν από τους άγνωστους δράστες –πράκτορες, κατά την άποψη της κας Τουλουπάκη– της πρόσφατης διάρρηξης στο διαμέρισμα στο οποίο διαμένει.

Στην παραπάνω περίπτωση, ναι μεν θα είχε να αντιμετωπίσει ενδεχομένως κάποιο πειθαρχικού χαρακτήρα παράπτωμα, αλλά θα είχε γλιτώσει τα χειρότερα, δηλαδή το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, γιατί το άλλο εδώλιο, του Τακτικού Δικαστηρίου, λόγω του περιεχομένου της δίωξής της από το πόρισμα Ζαχαρή, φαίνεται πολύ «χλομό» να το αποφύγει.

Με ταχύτητα Γιουσέιν Μπολτ ή χελώνας θα κινηθεί ο κ. Τσιάρας;

Όλα βεβαίως εξαρτώνται από την ταχύτητα που θα αναπτύξει ο υπουργός κ. Τσιάρας στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελιών.

Αν κινηθεί γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες κατάθεσης της σχετικής τροπολογίας, και στη συνέχεια άμεσης  επιλογής από το ΑΔΣ των εκπροσώπων της ενοποιημένης Εισαγγελίας, έχει καλώς. Αν πάλι κινηθεί με βήματα χελώνας, και φτάσουν όλες οι διαδικασίες να ξεφύγουν από το 2020 και να περατωθούν το 2021, περίπου τον Απρίλιο που λήγει η θητεία της κας Τουλουπάκη, τότε θα είναι άξιος της τύχης του και βεβαίως της διαπόμπευσής του…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα