Ταξιδιώτες έφεραν τον μεταλλαγμένο κορωνοϊό από την Αγγλία στην Ελλάδα

Ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, έφεραν στην Ελλάδα και το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού. Το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη, αφού θεωρείται τουλάχιστον 70% πιο μεταδοτικό, είχε αρχίσει να εμφανίζεται σε αρκετές χώρες, κυρίως λόγω των ταξιδιών που έγιναν στο διάστημα των γιορτών και αυτό προκάλεσε ακόμα περισσότερη ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Μετά την Κύπρο το μεταλλαγμένο στέλεχος εμφανίστηκε και στη χώρα μας. Σε τέσσερα από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν τελευταία, υπήρχε το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος, το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και επίσης μεταδίδεται πιο εύκολα στα παιδιά, σε σχέση με τον κορωνοϊό όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε δείγματα που δόθηκαν στο Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σε πτήση που ήρθε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι επιβάτες υποβλήθηκαν σε rapid test. Εκεί τα εν λόγω κρούσματα βρέθηκαν θετικά και στη συνέχεια διενεργήθηκαν και μοριακοί έλεγχοι, στους οποίους εντοπίστηκε και το νέο στέλεχος.

Το γεγονός αυτό φαίνεται συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα