Άγριος καυγάς του Tραμπ με την κόρη του μέσα στο Λευκό Οίκο

Μπορεί η Ιβάνκα Τραμπ να είναι το αγαπημένο τέκνο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ και ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που δείχνουν να τον επηρεάζουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι απόψεις τους πάντα ταυτίζονται, ούτε ότι οι σχέσεις τους είναι μόνιμα «ασυννέφιαστες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, που επικαλείται πηγή μέσα από τον Λευκό Οίκο, η φιλόδοξη κόρη του Τραμπ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον ισχυρογνώμονα πατέρα της, όταν εξέφρασε την πρόθεσή της να παραστεί στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, η Ιβάνκα Τραμπ σχεδίαζε να δώσει το παρών στην τελετή, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι θα απέχει, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει το μέλλον της πολιτικής της καριέρας, το οποίο έχουν θέσει σε κίνδυνο οι τελευταίες εξελίξεις.

«Η Ιβάνκα ανησυχεί ότι η υποσχόμενη πολιτική καριέρα της απειλείται και κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει τη φήμη της», αναφέρει χαρακτηριστικά η πηγή της εφημερίδας.

Αυτή η στάση της κόρης του όμως φαίνεται να έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, που μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο έχει απομονωθεί πολιτικά, με πολλά μέλη του κόμματος των Ρεπουμπλικανών να του γυρίζουν την πλάτη.

Όπως σημειώνει η πηγή της DM, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στην κόρη του ότι «αποτελεί προσβολή και μόνο η σκέψη ότι θέλει να βρεθεί στον ίδιο χώρο με τους απατεώνες που προσπαθούν να τον καταστρέψουν».

Τονίζοντας ότι ολόκληρη η οικογένεια πρέπει να διατηρήσει ένα «ενιαίο μέτωπο», ο απερχόμενος πρόεδρος φέρεται να είπε στην Ιβάνκα ότι, το να πάει στην ορκομωσία, θα είναι «η χειρότερη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει ποτέ» και ότι κάτι τέτοιο θα της στοίχιζε χιλιάδες υποστηρικτές.

Το επιχείρημα της 39χρονης κόρης του Τραμπ, που τα τελευταία χρόνια διετέλεσε ανώτερη σύμβουλος στον Λευκό Οίκο στρώνοντας τον δρόμο μιας πολιτικής καριέρας, ήταν πως η παρουσία της στην ορκωμοσία θα έδειχνε ανωτερότητα και θα τη βοηθούσε να κερδίσει περισσότερους υποστηρικτές.

«Είπε ότι έπρεπε να προστατέψει τους δικούς της πολιτικούς στόχους και ότι δεν πρόκειται να τους υπονομεύσει δίνοντας το παρών στην εκδήλωση για την έναρξη της καμπάνιας του Τραμπ για το 2024, που είναι προγραμματισμένη για την ίδια μέρα, και που αφορά κυρίως τον μπαμπά της και τον Ντον Τζούνιορ».

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας, το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στον Λευκό Οίκο αυτές τις τελευταίες ημέρες της προεδρίας του Τραμπ, με μια πηγή να το παρομοιάζει με «τσίρκο υπό την επήρεια στεροειδών» και τα παιδιά του Τραμπ να προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακτήσουν τον έλεγχο της κατάστασης.

«Ο Ντον Τζούνιορ και η Ιβάνκα μιλούν συνέχεια ο ένας πάνω από τον άλλον, κάτι που ίσχυε και παλαιότερα, απλά τώρα είναι πολύ πιο έντονο».

Η 39χρονη Ιβάνκα φέρεται να προέβαλε ως πρόσθετο επιχείρημα ότι, παρευρισκόμενη στην εκδήλωση, ουσιαστικά θα εκπροσωπούσε τον πατέρα της και ότι χρωστάνε στους υποστηρικτές τους να είναι κάποιος εκεί.

Μια άλλη πηγή από τον Λευκό Οίκο πάντως διέψευσε ότι η Ιβάνκα σχεδίαζε ποτέ να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα