ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS: Ακορντεόν η έρευνα…

Απίστευτες πιέσεις στην κα Τοουλουπάκη για ενοχοποίηση πολιτικών, και «διαρροές» της για διώξεις αλλά και αρχειοθετήσεις που συνεχώς αναβάλλει

Το… ακορντεόν τους παίζουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, στο κρίσιμο θέμα της επικοινωνιακής διαχείρισης της έρευνας, για την υπόθεση Novartis. Από τον περασμένο Νοέμβριο, που υποτίθεται ότι θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία και θα είχαμε άσκηση ποινικών διώξεων, όπως ήταν το αρχικό σχέδιό τους, οι ημερομηνίες, αλλά και τα πρόσωπα, έχουν αλλάξει τρεις φορές!

Γράφει ο Εισαγγελέας (Σκεπτόμενος)

Μέσω διαρροών, που σκοπίμως ή όχι προκαλούσαν χτυποκάρδια και διαμόρφωναν σκηνικό μεγίστης επιτυχίας στην πάταξη της διαφθοράς, μάθαμε αρχικά ότι βούληση και επιθυμία της Ελένης Τουλουπάκη ήταν να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, εναντίον των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων.

Με διαρροές μέσα από τα γραφεία που στεγάζεται η Εισαγγελία Διαφθοράς, η κα Τουλουπάκη κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση δήλωνε ότι δεν έχουν βρεθεί επιβαρυντικά στοιχεία για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, και για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με την επισήμανση ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα αρχειοθετούσε την εμπλοκή των προαναφερομένων τριών πολιτικών.

Τα Χριστούγεννα όμως πέρασαν, και την τελευταία ημέρα του έτους ήρθε το χτύπημα –για τους εισαγγελείς Διαφθοράς– από τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, όπου ο μάρτυρας ενόρκως δήλωσε δημοσίως ότι πιεζόταν από τους εισαγγελείς Διαφθοράς να κατονομάσει τους κ.κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα ως αποδέκτες χρημάτων από τον ίδιο. Και όταν αρνήθηκε, του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και μετετράπη από κατήγορος σε κατηγορούμενο.

Αν κάποιος συνδέσει τις διαρροές της εισαγγελέως Διαφθοράς για αρχειοθέτηση με την ένορκη κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη περί πιέσεων, το συμπέρασμα που εξάγεται ευθέως πλέον είναι ότι οι… πιο πάνω από την κα Τουλουπάκη δεν ήθελαν με τίποτα την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των προαναφερομένων πολιτικών και ιδιαίτερα του Αντώνη Σαμαρά.

Η κατάθεση του  Νίκου Μανιαδάκη για πιέσεις ώστε να ενοχοποιηθούν οι τρεις προαναφερόμενοι πολιτικοί αποτυπώνει ανάγλυφα τις προθέσεις αλλά και τις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους εισαγγελείς Διαφθοράς, ώστε να δικαιωθούν ως κυβέρνηση εξυγίανσης για το «μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης», σύμφωνα με σχετική δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου.

Όταν στις 6 Ιανουαρίου εξερράγη η βόμβα με την παραίτηση Αγγελή, και δημοσιοποιήθηκαν οι συναντήσεις και το φιάσκο της Βιέννης, εκ νέου κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς έκαναν λόγο για περάτωση της έρευνας μέχρι την 20ή Ιανουαρίου «λόγω έναρξης της προεκλογικής περιόδου».

Πάλι όμως οι εισαγγελικές διαρροές δεν επαληθεύτηκαν, αφού στο πολιτικό επίπεδο κυριαρχούσε η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη  Βουλή.

Έτσι, είχαμε έναν νέο κύκλο διαρροών, που έκαναν λόγο για ανωμοτί κλήσεις κάποιων εκ των πολιτικών μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου, πλην όμως ο νέος επόπτης της ανάκρισης, αρεοπαγίτης Παναγιώτης Μπρακουμάτσος συνέστησε στην κα Τουλουπάκη να μη βιάζεται.

Έτσι, πέρασε και η διαρροή περί διώξεων μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου και μπήκε στα σκαριά νέα διαρροή, για κλήσεις πέντε υπόπτων από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Με όλα τα παραπάνω είναι πλέον φανερό ότι μετά από 23 μήνες έρευνας από την κα Τουλουπάκη και έναν μήνα προ της λήξεως της θητείας της δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να ενοχοποιούν πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις (συμπερασματικά) και των δύο άλλων προστατευομένων μαρτύρων Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και Μαρίας Μαραγγέλη, είναι αμφίβολο να έχουν βρεθεί άλλοι «πρόθυμοι» μάρτυρες για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος εις βάρος των πολιτικών προσώπων.

 

Το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον «μαχαλόμαγκα» κ. Πολάκη, εις βάρος του Γιάννη Στουρνάρα, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μεγαλύτερη καθυστέρηση το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης Novartis.  Σε κάθε περίπτωση, οι αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό τους προσεχείς μήνες θα οδηγήσουν σε πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης αυτής, των πιέσεων και εκβιασμών που χρησιμοποιήθηκαν και γενικότερα τις πρακτικές μιας εκλεγμένης κυβέρνησης εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα