«Αντώναρος και Παπακώστα εκφράζουν τη Ν.Δ. του Καραμανλή»

Ως γνήσιος πολιτικός απόγονος του Κωνσταντίνου Καραμανλή επιχείρησε να εμφανιστεί -στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ- ο Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει αποκλίνει του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακόμα ότι συνομιλεί με τον πάλαι ποτέ κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο, τονίζοντας: «Με τον κ. Αντώναρο έχουμε πολύχρονη συνεργασία, είναι Καραμανλικός όπως και εγώ, πιστεύουμε στη ΝΔ του κ. Καραμανλή. Η Ν.Δ. του κ. Καραμανλή ήταν η Ν.Δ. του κοινωνικού φιλελευθερισμού, που νομιμοποίησε το ΚΚΕ. Δεν υπάρχει πια αυτή η Ν.Δ., αλλά την εκφράζει ο κ. Αντώναρος ή η κ. Παπακώστα».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, υποστήριξε ότι «με τις δυνάμεις αυτές συνομιλούμε, όπως συνομιλώ με στελέχη της ΝΔ που έχουν εγκλωβιστεί μέσα. Και προσπαθούμε να δούμε εάν υπάρχουν πολιτικές συγκλίσεις για να δώσουμε διέξοδο στον κόσμο. (…) Όταν ο κ. Μητσοτάκης ζητά δια του αντιπροέδρου του να του διαγράψουν τα χρέη, δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας. Θα συνεχίσω να συνομιλώ γιατί πιστεύω ότι υπάρχει ένας πολύ μεγάλος χώρος που μπορεί να συνεργαστεί με την κεντροαριστερά, για να δημιουργήσουμε εκείνη τη σύνθεση που θα ενώσει τους Έλληνες, ώστε να έρθει η εποχή που θα πέσει η ανεργία και θα μειωθούν οι φόροι».

«Πυρά» σε Κοτζιά και «παγίδα» σε Ν.Δ.

Μεγάλο μέρος των όσων είπε ο Πάνος Καμμένος είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό, με τον κυβερνητικό εταίρο να προτείνει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εκλογές, δημοψήφισμα ή μετάθεση της κύρωσης (σ.σ. ώστε να μην βρίσκεται πλέον στην κυβέρνηση, με στόχο να «παγιδεύσει» τη Ν.Δ.), σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στη Βουλή. Επίσης, άφησε σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Ειδικότερα, επανέλαβε πως το ονοματολογικό των Σκοπίων, εξ αρχής ήταν σημείο διαφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι, είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό «στην αρχή της διακυβέρνησής μας ότι οποιαδήποτε εξέλιξη σε αυτό το θέμα να επέλθει μετά το τέλος της κοινής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ». Επίσης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας: «Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, επιτάχυναν τις εξελίξεις, όπως επίσης και η πολιτική που χάραξε ο κ. Κοτζιάς. Από κει και πέρα η συμφωνία μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Δεν θα κάνω ποτέ πίσω στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία».

Στη συνέχεια τόνισε πως εάν όμως «η συμφωνία αυτή φτάσει στο σημείο να έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση», και διαμήνυσε πως θα παρουσιάσει τρεις προτάσεις στον πρωθυπουργό: «Εάν η συμφωνία φτάσει στη Βουλή η πρώτη μου πρόταση θα είναι να ζητήσουμε δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό, για να πάρει θέση. Η δεύτερη επιλογή που θα έχουμε είναι οποιαδήποτε κύρωση της συμφωνίας να μετατεθεί για μετά το πέρας της τετραετίας και η τρίτη επιλογή θα είναι η προσφυγή στις κάλπες».

Τέλος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη, ζητώντας «να μας πει αν θα ψηφίσει τη συμφωνία, εάν σε περίπτωση που δεν έχει ψηφιστεί, θα τη συνεχίσει και τρίτον εάν έχει ψηφιστεί, εάν θα την εφαρμόσει. Εάν είχαμε ρίξει την κυβέρνηση όμως, δεν θα φτάναμε στην 21η Αυγούστου, δεν θα φτάναμε στη ΔΕΘ, δεν θα επιστρέφαμε τα αναδρομικά των ενστόλων, οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ (…) Και στο τέλος – τέλος: Δέχεται ή όχι ο κ. Μητσοτάκης τη χρήση του όρου “Μακεδονία;”»,

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα