Αποθεώνει τους εργαζόμενους στο Νεώριο ο Θεοδωράκης

Την Σύρο επισκέφθηκε σήμερα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Επικράτεια ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να βοηθήσει το Ποτάμι να ανακάμψει και να καταγράψει ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Πέραν των επαφών που είχε με τους φορείς, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισκέφθηκε και το Νεώριο το ναυπηγείο. Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης έκανε και ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, όπου είχε μόνο καλά λόγια για τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο. Αναλυτικά η ανάρτηση:

“Στη Σύρο γνώρισα ένα νέο είδος συνδικαλιστή.
Χειριστής γερανού και πρόεδρος του Σωματείου. Όχι του φραπέ και του γραφείου.

Γενικότερα η επίσκεψή μου στο Νεώριο Σύρου με εξέπληξε ευχάριστα. Εργαζόμενοι και διοίκηση, μια γροθιά, παλεύουν για την εκ νέου ανάπτυξη του ναυπηγείου. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να υποδεχτούν 73 πλοία. Ο στόχος για το 2019 είναι τα 120.


Η συνέπειά τους στους χρόνους, οι ανταγωνιστικές τους τιμές και η «πάππου προς πάππου» τεχνογνωσία τους είναι τα πλεονεκτήματά τους. «Αφήστε μας να δουλέψουμε» λένε ο Αντώνης Χατζαντώνης, ο Γιώργος Βασσάλος, ο Μάρκος Ρηγούτσος, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα του Σωματείου των εργαζομένων. «Δεν θέλουμε επιδόματα. Ευκαιρίες για δουλειά θέλουμε και τις δημιουργούμε».

411 εργαζόμενοι είναι σήμερα στη μισθοδοσία και μπορεί να διπλασιαστούν το επόμενο διάστημα. Ο Βασίλης Σαββίδης Γενικός Διευθυντής του Ναυπηγείου είναι αισιόδοξος περιμένοντας την νέα ιδιοκτησία του Πάνου Ξενοκώστα, να αναλάβει και τυπικά τα ηνία του ναυπηγείου.

Ο ελληνοαμερικανός Ξενοκώστας – με ενημερώνουν οι εργαζόμενοι – έχει ήδη δεσμευτεί να καταβάλει τα παλιά δεδουλευμένα των εργαζομένων (από 18 έως 25 μήνες ο καθένας). Παράλληλα προσπαθεί να διευθετήσει τα τεράστια χρέη που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση. Είναι φανερό ότι ο Ελληνοαμερικανός πιστεύει πολύ στη δύναμη του ναυπηγείου, του μόνου που έχει διασωθεί στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα, ως γνωστόν, θυσιάστηκαν από ανίκανους πολιτικούς, διεφθαρμένους «επενδυτές» και κομματικούς εργατοπατέρες. Θυσιάστηκαν και έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να βρεθεί με 35 ναυπηγεία εκεί που κάποτε είχαν μόνο 1.
Το Νεώριο όμως ανασταίνεται.
Όπως λέει και ο Βαμβακάρης: “Να ακούσουν όλοι οι Συριανοί/ βρε Σύρα μου τραγούδια/ με μεράκια να θυμηθούνε το παλιά/ βρε Σύρα μου/ να σβήσουν τα φαρμάκια”.

Κατά την επίσκεψη του στην Σύρο τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Μάρω Κακαβέλα, Γιώργος Κορκόβελος και Θανάσης Χειμωνάς, καθώς και ο υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας Γιώργος Τσιτσιλιάνος.

Διαβάστε επίσης