Απροκάλυπτη επίθεση Ακσόι στον Νίκο Δένδια για μειονότητα στη Θράκη

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας εκτόξευσε πυρά κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ

Στο συνηθισμένο παιχνίδι των προκλητικών δηλώσεων επέστρεψε ο Χαμί Ακσόι ο οποίος επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, αναφορικά με το κάλεσμα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών που κάλεσε την Τουρκία να κατανοήσει ότι η ελληνική μειονότητα δεν είναι εχθρός.

Στην απροκάλυπτη επίθεσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κατηγορεί την ελληνική πλευρά για την αντιμετώπιση της τουρκικής μειονότητας, τονίζοντας ότι παραβιάζει συνεχώς τα δικαιώματά της.

Αναλυτικά η δήλωση του Χαμί Ακσόι

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας, που έχει καταδικαστεί τρεις φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα της πολιτικής αφομοίωσης και καταστολής που εφαρμόζεται στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, επικρίνει τη χώρα μας σχετικά με τις μειονότητες.

Στη χώρα μας έχουν γίνει πολλά εποικοδομητικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνικής Ορθόδοξης Μειονότητας σε συνεργασία με τους Έλληνες Ορθόδοξους πολίτες μας τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, στην Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕΕ και βλέπει τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας, δεν υπάρχει πρόοδος, αλλά οπισθοδρόμηση», αναφέρει ο Ακσόι.

Μεταξύ άλλων, ο Τούρκος αξιωματούχος τονίζει ότι :Η Ελλάδα παραβιάζει διαρκώς τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάνης και τις πολυμερείς συμφωνίες», υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα «όχι μόνον ο όρος “Τούρκος”, αλλά και η λέξη “μειονότητα” δεν είναι ανεκτή».

«Ενώ η Τουρκία, μετά από τα αιτήματα των Ελληνορθόδοξων πολιτών μας άνοιξε σχολεία στην Πρίγκηπο για τέσσερις μαθητές, η Ελλάδα συνεχίζει να κλείνει τα σχολεία μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη. Η μείωση του αριθμού των σχολείων μειονοτήτων στη Δυτική Θράκη από 231 σε 115 από την Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια είναι ο πιο αποκαλυπτικός δείκτης της οπτικής των δύο χωρών έναντι των μειονοτήτων. Πριν κάνει τόσο τρομερές δηλώσεις, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη και να δει τα του οίκου του», είπε ο Ακσόι σε άλλο σημείο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα