Αρχίζει έρευνα για Αμπιντάλ ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων της Ισπανίας

Έρευνα αρχίζει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων της Ισπανίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Ερίκ Αμπιντάλ έλαβε νόμιμο μόσχευμα κατά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το 2012.

Τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και ο ίδιος ο παλαίμαχος Γάλλος ποδοσφαιριστής διέψευσαν ότι υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη μεταμόσχευση ήπατος.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα ισπανικής εφημερίδας που έφερε στο φως απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες του πρώην προέδρου των Καταλανών, Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος άφηνε να εννοηθεί ότι το μόσχευμα που έλαβε ο Αμπιντάλ βρέθηκε μέσω παράνομου εμπορίου οργάνων.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων της Ισπανίας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, για την οποία θα γίνει έρευνα.

Στην ίδια ανακοίνωση, μάλιστα, σημειώνεται ότι η εμπλοκή σε διακίνηση οργάνων τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι και δώδεκα χρόνων.

Η Μπάρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι:

«Mε αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τωρινός τεχνικός της πρώτης ομάδας Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.

Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 του περασμένου Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος λυπάται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης