Άρειος Πάγος: Νέα Πρόεδρος η Ειρήνη Καλού και Εισαγγελέας η Δήμητρα Κοκοτίνη

Αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ανακοινώνοντας την νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την απόφαση νέα Πρόεδρος του Άρειου Πάγου είναι η Ειρήνη Καλού και στη θέση της Εισαγγελέως  η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  Δήμητρα Κοκοτίνη, υπήρξε πρόεδρος του ποινικού τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη η αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ειρήνη Καλού, ανώτατη δικαστική με γνώσεις και επιστημονική επάρκεια, η οποία είχε χειριστεί το σύνολο της ανάκρισης για την υπόθεση του Βατοπεδίου, καθώς και άλλες σημαντικές θέσεις. Είχε επιλεγεί ως αντιπρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου πριν από ένα χρόνο και θα παραμείνει στην Προεδρία του Αρείου Πάγου για μία ακόμη διετία.

Με την επιλογή δύο ανώτατων δικαστικών, που κατείχαν θέσεις αντιπροέδρων στο ανώτατο δικαστήριο ως τώρα, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιλογή νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για αντισυνταγματικές πρακτικές, παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο των εθνικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης