Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες της για το 2014 η Τουρκία

Μπορεί στην Ελλάδα τα κονδύλια πλέον να μην φτάνουν ούτε για ανταλλακτικά, ωστόσο, στη γειτονική Τουρκία ο προϋπολογισμός για την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια το 2014 θα είναι αυξημένος κατά 9,4%.

Ενα ποσό υψηλότερο κατά 1,7% από τον πληθωρισμό του τελευταίου δωδεκαμήνου -γεγονός το οποίο αποδίδεται στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η σύγκρουση στη Συρία και η δράση του PKK.

Βάσει του σχεδίου του προϋπολογισμού που συζητείται τώρα στις αρμόδιες επιτροπές της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, οι συνολικές δαπάνες για τους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και των πληροφοριών αυξάνεται σε 49,6 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (18,24 δισεκ. ευρώ) από τα 45,3 δισεκ. τουρκικές λίρες το 2013. Οι δαπάνες για τους τρεις αυτούς τομείς δραστηριότητας ισούνται με το 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας. Η αύξηση του προϋπολογισμού για τους παραπάνω τομείς, προκάλεσε έντονες επικρίσεις από την αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι αυτές οι δαπάνες είναι υπερβολικές.

Μάλιστα, έκανε λόγο για έλλειψη διαφάνειας των προϋπολογισμών αυτών και ζήτησε από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και που εισάγουν ελέγχους διαφάνειας στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα