Στυλιανίδης: «Δύσκολη η αποψινή νύχτα – Μείνετε στα σπίτια σας»

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης παρότρυνε τους πολίτες τους πολίτες να περιορίσουν ή αν γίνεται να μηδενίσουν τις μετακινήσεις τους

Σε εξέλιξη είναι η έκτακτη ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και. Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη για την κακοκαιρία «Ελπίδα», με επίκεντρο την Αττική και την Εύβοια.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θ. Κολυδάς και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνος.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης παρότρυναν τους πολίτες να περιορίσουν ή αν γίνεται να μηδενίσουν τις μετακινήσεις τους.

«Από αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε θα είναι ο παγετός τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα εντοπίζεται στην Αττική Οδό. Δυστυχώς η εταιρεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό, παρά τις υποσχέσεις που μας έδωσαν στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών. Θα αναζητηθούν ευθύνες, αυτή θα είναι η εισήγησή μου προς τον Πρωθυπουργό. Όλες οι δυνάμεις είναι επί ποδός και επεμβαίνουν άμεσα όπου χρειάζεται. Η κατάσταση βελτιώνεται στην Αττική Οδό, μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε λιγοστά προβλήματα τα ηλεκτροδότησης».

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από Τροχαία και Πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού.

«Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή», επεσήμανε.

«Αύριο θα είναι μια δύσκολη ημέρα, η Περιφέρεια Αττικής θα δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα απόψε το βράδυ. Μειώστε ή μηδενίστε τις μετακινήσεις σας. Ελπίζουμε τις επόμενες ώρες να μπορέσουμε να δώσουμε στην κυκλοφορία την Αττικη Οδό», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα