Διαιτητές Elite στα Play offs (για να ξεχαστεί ο… αγκυλωτός σταυρός και η μαύρη φούστα)

Στριμωγμένος ο Μπαλτάκος μετά το ατόπημα της φανέλας και τον εξευτελισμό που αποδέχθηκε την περασμένη Δευτέρα(μαύρη φούστα κ.λ.π.), πήγε στην UEFA για θέμα αδειοδότησης κι έθεσε προφορικά το θέμα των διαιτητών στον Θ. Θεοδωρίδη. Φήμες ότι υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για τους Elite στον πρόεδρο της UEFA Αλ. Τσέφεριν

Κακός χαμός έγινε την περασμένη Δευτέρα στην ΕΠΟ στην περίφημη σύσκεψη των Big 6. To θέμα μετάκλησης Elite διαιτητών ή διαιτητών από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, συζητήθηκε μεν δίχως να ληφθεί κάποια απόφαση, καθώς όλοι έφυγαν εξαπολύονταν μύδρους ο ένας στον άλλο.

Την επόμενη μέρα(Τρίτη), ο Τάκης Μπαλτάκος πήγε στην UEFA προκειμένου να ζητήσει –όπως είπε-μεσολάβηση, ώστε να έλθουν στο ελληνικό πρωτάθλημα διαιτητές Elite. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ πήγε στη Νιόν σε προγραμματισμένο ραντεβού, όχι βέβαια για τους διαιτητές Elite, αλλά για το πρόστιμο που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στην επιτροπή αδειοδότησης, προκειμένου να εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

Στην αποστολή με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο υπεύθυνος αδειοδότησης Βασίλης Σταράκης και η διερμηνέας.

Όταν συζητήθηκε το θέμα με το πρόστιμο, ο Τάκης Μπαλτάκος ζήτησε να δει τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, όμως ο πρόεδρος της UEFA ήταν εκτός Ελβετίας. Στο τσακ ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρόλαβε να μιλήσει για 10 λεπτά με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη στον οποίο προφορικά υπέβαλε αίτημα για μετάκληση διαιτητών κατηγορίας Elite. Ο Θ. Θεοδωρίδης δεσμεύτηκε να εξεταστεί το αίτημα αρμοδίως με πρόθεση να ικανοποιηθεί. Επί Ελβετικού εδάφους πιστοποιήθηκε πως ο Τάκης Μπαλτάκος ψευδώς ανέφερε στην Ελλάδα, ότι επανειλημμένως έχει ζητήσει διαιτητές απ’ το πάνω ράφι απ’ τον UEFA, αλλά το αίτημά του δεν είχε αποτέλεσμα…

Ο Θ. Θεοδωρίδης θα ενημερώσει τον αρμόδιο διευθυντή ποδοσφαίρου της UEFA Ζβόνιμιρ Μπόμπαν και τον αρχιδιαιτητή των διασυλλογικών διοργανώσεων Ρομπέρτο Ροσέτι, ο οποίος κι έχει το δικαίωμα επαφών –με τις μεγάλες Ομοσπονδίες-για την εξεύρεση διαιτητών.

Το θέμα της… άμεσης λύσης , προκειμένου να μετακληθούν Elite διαιτητές για το Κυριακάτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς οι μέρες δεν… βγαίνουν. Ουσιαστικά Elite διαιτητές θα έλθουν από την 3η αγωνιστική των play offs την άλλη βδομάδα.

Ξεκάθαρο είναι πως οι διαιτητές θα ορίζονται απ’ τον πρόεδρο της ΚΕΔ Στιβ Μπένετ, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Η Super League, μπορεί να έχει αποστείλει αίτημα στην UEFA, αλλά δεν θα έχει ανάμιξη στους ορισμούς.

Αν και δεν έχει τεθεί θέμα ύψους της οικονομικής αποζημίωσης, πληροφορίες αναφέρουν πω ς επειδή οι ΠΑΕ είναι αυτές που πληρώνουν τα έξοδα διαιτησίας, αλλά η ΕΠΟ αποφασίζει για την ακριβή αποζημίωση, η διοργανώτρια του πρωταθλήματος προτίθεται να καταβάλει ποσά ανάλογα με αυτά που παίρνουν οι διαιτητές στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Παρέμβαση Μητσοτάκη σε Τσέφεριν;

Κυκλοφόρησαν φήμες που δεν κατέστη δυνατό να διασταυρωθούν, ότι υπήρξε παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην UEFA και ειδικότερα στον πρόεδρό της Αλεξάντερ Τσέφεριν, πως επειδή υπάρχει μεγάλη όξυνση είναι αναγκαία η συμβολή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τη μετάκληση διαιτητών απ’ το πάνω ράφι.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, αναμένεται το θέμα να εξομαλυνθεί και να δούμε ικανούς διαιτητές που δεν θ’ αμφισβητούνται στα κρίσιμα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος που απομένουν…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα