Διεργασίες με στόχο το 16,5% στα δεξιά της Ν.Δ.

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, για τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Παναγιώτη Μπαλτάκο, δεν φαίνεται να υπάρχει «θερινή ραστώνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός δικηγόρος βρίσκεται σε πυρετώδεις επαφές για τη δημιουργία ενός «γνήσιου, δεξιού λαϊκού κόμματος», όπως περιγράφεται, το οποίο, αν δεν υπάρξει κάποια θεαματική ιδεολογική και πολιτική στροφή από τη Νέα Δημοκρατία, θα διεκδικήσει τον… χώρο στα δεξιά της παράταξης.

Η προσπάθεια, φαίνεται να στηρίζεται στην ανάγκη εκπροσώπησης του 16,5% των δεξιών ψηφοφόρων οι οποίοι στις τελευταίες εκλογές μετακινήθηκαν προς τα δεξιά της Ν.Δ. (Χρυσή Αυγή, Ανεξάρτητοι Ελληνες, ΛΑΟΣ), αλλά και στην ανάγκη, όπως προστίθεται, υιοθέτησης πολιτικών που μόνο ένα «γνήσιο δεξιό λαϊκό κόμμα» μπορεί να εφαρμόσει για τη σωτηρία της χώρας. Στην πραγματικότητα, ο στόχος είναι ένα κόμμα στο οποίο ουδείς θα μπορεί να προσάψει ακροδεξιά χαρακτηριστικά, αλλά θα είναι πιο κοντά στο μότο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια».

Από εκείνους που κινούνται για τη δημιουργία του νέου κομματικού μηχανισμού δεν αποσαφηνίζεται αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία του. Αφήνεται, ωστόσο, να εννοηθεί ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Ν.Δ. θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδεολογία που σήμερα υιοθετεί ή θα κάνει τη στροφή προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης της δεξιάς πτέρυγας.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ο κ. Μπαλτάκος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, για το συγκεκριμένα θέμα με τους Βασίλη Καπερνάρο και Χρήστο Ζώη, ενώ υπάρχουν φήμες και για συνάντηση με στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο –το όνομα του οποίου ακούγεται συχνά πυκνά σε κάθε σενάριο νέου δεξιού κόμματος.

Διαβάστε επίσης