ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ: Ο κατάλληλος άνθρωπος για να απογειώσει την Πελοπόννησο

Ο κ. Πτωχός αν και ο πιο νέος της παρέας ανέλαβε δύσκολες αποστολές από τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως ήταν ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, οι τιμολογήσεις της ΔΕΗ για το ρεύμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, η προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων

Ο  Δημήτρης Πτωχός, μπορεί να μην ήταν ευρέως γνωστός, όμως η γαλάζια κοινωνία είχε ακούσει τουλάχιστον το όνομα του. Και αυτό διότι είχε να επιδείξει πολιτική παρουσία δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά. Κάποιοι πιο παλιοί θυμούνται έναν 35χρονο στα παλιά γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, στην Αίθουσα Κήπου, να εξηγεί στους υπεύθυνους των νομαρχιακών επιτροπών τη νέα στρατηγική του κόμματος στο Διαδίκτυο και τα social media. Ήταν το 2010. Τον Φεβρουάριο του 2011,  στα νέα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού ήταν από τους βασικούς εισηγητές σε ένα από τα πρώτα σεμινάρια της Γραμματείας Οργανωτικού δίπλα σε πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη όπως ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κ.ά. Μάλιστα, στο σεμινάριο (που συμμετείχε με παρέμβαση ιδεολογικού χαρακτήρα και ο Αντώνης Σαμαράς), ο  Δημήτρης Πτωχός μίλησε για τα δικά του θέματα -ως αναπληρωτής γραμματέας της Γραμματείας Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας.

Μία από τις πρωτοβουλίες του Αντώνης Σαμαρά, που ικανοποίησε τη νεολαία, το ελεύθερο Wi-Fi στους δημόσιους χώρους ήταν εισήγηση του κ. Πτωχού. Όπως επίσης και η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους  Έλληνες startupers είχε την δική του σφραγίδα. Ο κ. Πτωχός αν και ο πιο νέος της παρέας ανέλαβε δύσκολες αποστολές από τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, όπως ήταν ο συμψηφισμός του ΦΠΑ, οι τιμολογήσεις της ΔΕΗ για το ρεύμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, η προώθηση άμεσων ξένων επενδύσεων κ.ά.

Ο Δημήτρης Πτωχός είναι Μηχανικός Υπολογιστών και ανώτερο στέλεχος της εταιρείας PEOPLE, με μεγάλη εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και παρακολούθησης μεγάλων και σύνθετων έργων σε πολλούς τομείς όπως αποκρατικοποιήσεις, ενέργεια, μεταφορές, δημόσια διοίκηση, σύνθετα πληροφοριακά συστήματα και κατασκευές ιδιωτικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατέχει διδακτορικό τίτλο της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ με ειδίκευση στην επιχειρησιακή έρευνα και τα συστήματα αποφάσεων και διοίκησης. Διαθέτει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Το 2012 ολοκλήρωσε πρόγραμμα ανώτερης διοίκησης (AMP) στο Sloan School of Management του MIT με έμφαση στην στρατηγική, την καινοτομία και την ηγεσία. Ο κ. Πτωχός άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σαν ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης του εργαστηρίου συστημάτων αποφάσεων και διοίκησης του ΕΜΠ στο πλαίσιο της οποίας συμμετείχε σε πολλά και μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το TACIS monitoring, MEDA monitoring, FP7 και άλλα με δραστηριοποίηση σε πολλές χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Τέλος, υπήρξε μέλος και τεχνικός σύμβουλος πολλών ομάδων έργων με εταιρείες όπως η Arthur Andersen, Kantor, Planet.

Το όραμα

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε στους κατοίκους της Πελοποννήσου το όραμα του Δημήτρη Πτωχού είναι να καταστήσει πρωταγωνίστρια την περιφέρεια. Να μάθουν σε όλο τον κόσμο τι θα πει Πελοπόννησος. Τα προϊόντα της, τον τουρισμό της. Κάτι που περιλαμβάνεται στον πενταετή σε ολοκληρωμένο 5ετές σχέδιο προώθησης για τον Πρωτογενή τομέα, Τουρισμό και Πολιτισμό.

Μεταξύ άλλων η παρουσία του κ. Πτωχού και με βάση τις γνώσεις του εγγυάται ότι θα υπάρξει απλούστευση, ψηφιοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επενδύσεων. Επίσης όλοι αναμένουν νέα επιχειρηματικά Πάρκα (πχ. εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταποίηση, έρευνας και ανάπτυξη). Οι αγρότες ελπίζουν ότι θα υλοποιήσει την υπόσχεση του για προκαταβολική πληρωμή των επιδοτήσεων στα πρότυπα των προγραμμάτων της Ε.Ε.

Μία από τις προτεραιότητες του κ. Πτωχού είναι η Δημιουργία Κέντρου Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης.

Και τέλος η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου μέσω της ενοποίησης πολιτιστικών χώρων Πελοποννήσου. Ένας περίπατος στην Ιστορία.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα