ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ: «Λίγο Φως» από τον Γιώργο Χαλικιόπουλο

To δεύτερο και ομότιτλο single από το νέο του 3 Track Digital EP «Λίγο Φως» που κυκλοφορεί από την InSideOut Music Web Promotion παρουσιάζει ο Γιώργος Χαλικιόπουλος.

Και όπως δηλώνει: «Ήταν έμπνευση της στιγμής. Γυρνούσα σπίτι με τη μοτοσικλέτα μου, έχοντας επισκεφτεί έναν φίλο, μεγάλο χουβαρντά και πολύ δοτικό και αισιόδοξο τύπο, ο οποίος, λόγω κρίσης, ήταν πολύ στριμωγμένος και τον είχε πάρει από κάτω. Πρώτη φορά τον έβλεπα έτσι και στενοχωρήθηκα για τον φίλο μου, και σκεφτόμουν, πού θα πάει πια αυτή η κατάσταση, πόσο ν’ αντέξεις; Λίγο φως ρε παιδιά, λίγο φως… Μέχρι να φτάσω σπίτι είχα φτιάξει μες το κεφάλι μου το πρώτο κουπλέ. Μου πήρε καιρό μετά για να ολοκληρώσω το τραγούδι, ψάχνοντας για λίγο φως κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Εγώ το βρήκα. Ελπίζω να φωτίσει και τις δικές σας στιγμές».

 

Ο Γιώργος Χαλικιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κέρκυρα όσο και από τη Χίο. Από πολύ νωρίς τον τράβηξε η μουσική και σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας με τον Νότη Μαυρουδή, ακολουθώντας και τις ανάλογες θεωρητικές σπουδές. Στην εφηβεία του ξεκίνησε να γράφει και να τραγουδάει τα πρώτα του τραγούδια και να παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας με τη Φιλίτσα Κωνσταντινίδου. Αναπόφευκτα άρχισε και η επαγγελματική του ενασχόληση με τη μουσική. Μπορεί να τον έχετε δει να τραγουδάει σε διάφορους χώρους, από μουσικές σκηνές και μπουάτ μέχρι μεγάλες πίστες, και θέατρα έχοντας κάνει πολλές συνεργασίες με αρκετούς επωνύμους.

Το 2008 ήταν ο νικητής του πανελλήνιου μουσικού διαγωνισμού που διοργάνωσε η HP με το τραγούδι του «Θα γυρίσει ο Τροχός». Το δισκογραφικό του ντεμπούτο το έκανε με τους IsNoGood στους οποίους ήταν ο βασικός δημιουργός και ερμηνευτής. «Θα γυρίσει ο Τροχός», «Ο Γιος του Ανέμου», «Έχω ανάγκη να πιστέψω», «Όλα θα τ’ αλλάξω», «Κοίτα μπροστά» ήταν από τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Συμμετείχε σε αρκετές συλλογές τραγουδιών, μεταξύ των οποίων «Ξαναδιαβάζοντας τον Μίκη Θεοδωράκη» με τη διασκευή του τραγουδιού «Μαργαρίτα Μαργαρώ»! Το 2017 με το τραγούδι του «Να Γελάς» εμφανίζεται για πρώτη φορά χωρίς τους IsNoGood. Επανέρχεται φέτος με το 3 Track Digital EP «Λίγο Φως», το οποίο εκτός από το ομώνυμο τραγούδι περιλαμβάνει ακόμα τα «Πάρτυ την Τετάρτη» και «Γιατί Μόνο Εσένα», που κυκλοφορούν από την InSideOut Music Web Promotion.

Διαβάστε επίσης