Δούρου: Δεν φταίω εγώ για τη φωτιά στο Μάτι- Oι Περιφέρειες δεν σβήνουν πυρκαγιές

Στον “μαύρο” Ιούλιο με τη φωτιά στο Μάτι που έκαψε 99 νεκρούς αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ η Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης Αττικής δεν ανέλαβε καμία ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία στην ανατολική Αττική ενώ επιτέθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λέγοντας χαρακτηριστικά, «οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές».

Η κ. Δούρου παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ το βράδυ της Πέμπτης, όπου αναφέρθηκε στα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής , αλλά και για την κλήτευση της για την τραγωδία στη Μάνδρα.

Μάλιστα, έκανε λόγο για “τηλεεισαγγελείς”, αναφερόμενη σε κάποια ΜΜΕ και τον τρόπο προβολής της κλήτευσης της, καθώς, όπως είπε, την παρουσίαζαν ως «ύποπτη» με πρόθεση να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη και να πλήξουν την ίδια και την παράταξη της «Δύναμη Ζωής».

“Έχω στοχοποιηθεί”

Επιπλέον, υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί και αυτό συμβαίνει διότι δεν αποποιήθηκε την κομματική της προέλευση και ως Περιφέρεια «πήραμε θέση στο Δημοψήφισμα υπέρ του ΟΧΙ, στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, στη δίωξη του Π Λαφαζάνη κ.ά.».

Σε ό,τι αφορά τη Μάνδρα, η κ. Δούρου επισήμανε ότι μέσα σε δύο χρόνια καλύφθηκαν κενά δεκαετιών «για ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει από το 1995».

Για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής με 168 έργα κόστους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ ανέφερε ότι οργανώθηκαν στη βάση ενός συνολικού σχεδιασμού καθώς νωρίτερα ο κάθε δήμος έκανε κάποιο μικρό έργο ρίχνοντας τα νερά στον διπλανό του. Όλα αυτά τα έργα, υπογράμμισε, τροχοδρομήθηκαν με εντολή μου στις 22/10/2014. Πριν δεν υπήρχε κάποια σχετική εντολή γιατί απλά «τα έργα αυτά δεν έχουν κορδέλες και αγιασμούς».

Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολία για το κατά πόσον μπορεί να θεωρηθεί θωρακισμένη μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από «αδράνεια δεκαετιών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής».

Ή όπως επισήμανε ο καθηγητής κ. Λέκκας με την αφορμή της πυρκαγιάς στο Μάτι «αφήσαμε να δημιουργηθούν παγίδες στην πατρίδα μας», υπενθύμισε η Περιφερειάρχης ερωτηθείσα για το ποιος έφταιγε τη μοιραία βραδιά, «εάν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς στη σύσκεψη, εάν έγιναν λάθη επικοινωνιακά κ.λ.π».

Τόνισε ότι εάν ο Αλ. Τσίπρας ήθελε να κρυφτεί θα έμενε στο Μόσταρ , ότι οι νεκροί δεν κρύβονται και ότι δεν είχαν γνώση για τα θύματα».

Αναφορικά με το ποιος φταίει η κ Δούρου υπενθύμισε ότι ήταν η μόνη που είπε εκείνο το βράδυ «Δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα καλά και να έχουν χαθεί τόσες ζωές».

Επανέλαβε ότι οι Περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την πυροσβεστική, «όπως έγινε στην Εύβοια και στην Κέρκυρα αλλά και στην οργανωμένη απομάκρυνση την οποία κάνουν οι δήμοι».

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Τέλος για τις μετεκλογικές συνεργασίες η κ Δούρου επισήμαινε ότι αυτό θα έπρεπε να καθορίζεται από τις προγραμματικές δεσμεύσεις, εξέφρασε την πίστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές όπως και η ίδια τις αυτοδιοικητικές για την Περιφέρεια, γιατί όπως είπε αυτή την φορά δεν θα είναι μόνη αλλά μαζί όλοι όσοι αναγνωρίζουν το πολύπλευρο και ουσιώδες έργο που έχει προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα η Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης