«Εγώ την τραυμάτισα, αυτοί την καθάρισαν»

Στην εκδοχή ότι γνωστός ποινικολόγος τον προσέγγισε και του ζήτησε «να βγάλει εκτός υπηρεσίας για 3-4 μήνες» τη Δώρα Ζέμπερη, εμμένει πλέον ο 58χρονος καθ’ ομολογία (αρχικά γιατί μετά τα… γύρισε), Μανώλης Σοροπίδης. «Κύριε πρόεδρε είμαι ένοχος αισθάνομαι ένοχος για τον τραυματισμό της κοπέλας. Προσπάθησα να τη φοβερίσω», είπε στην αρχή της απολογίας του ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα.

«Παρακολουθούσα γύρω στο ενάμιση μήνα. Κάποιος μου πρότεινε να της πάρω τη τσάντα γιατί είχε κάτι που τον ενδιέφερε», κατέθεσε ο Σοροπίδης και συνέχισε λέγοντας: «Πήγα στην εισαγγελέα στις σκάλες γνώρισα τον “Κ”. Μου είπε: γεια σου Μανώλη τι κάνεις; Με ήξερε από τον Κορυδαλλό. Πάρε 40 ευρώ να κάτσεις στην καφετέρια απέναντι και θα έρθω γιατί έχω δουλειά. Περίμενε με θα έρθω. Ήρθε με έναν άλλο μαζί. Αυτός είναι ο Χάρης μην τον φοβάσαι γίνεται κακός μόνο όταν δεν κρατάνε τις συμφωνίες. Τα λεφτά είναι 30.000 σε ενδιαφέρει; Του λέω εξαρτάται τι ζητάς.

Μου είπε υπάρχει μια κυρία που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στους πελάτες μου, μας έχει κάνει μεγάλη ζημιά και θέλουμε να τη βγάλουμε εκτός υπηρεσίας 3-4 μήνες και να βάλουμε έναν δικό μας. Να τη βγάλω εκτός. Μου είπε κάποια στιγμή θα έρθει ο Χάρης να σε βρει και θα σου δώσει ένα μαχαίρι. Όχι του λέω αυτό το μαχαίρι έχει ισόβια. Έχουμε προσπαθήσει και άλλη φορά και λεφτά της δώσαμε δεν χρηματίζεται. Ήθελε να πάρω τη τσάντα και να την τραυματίσω. Θα υπήρχε δικός τους άνθρωπος στην πετρογέφυρα και να την του την παραδώσω. Το κινητό θα σου πούμε εμείς που θα το πας.

Σ αυτό το διάστημα μου έδωσε ένα ντοσιέ έβγαλε ένα φύλλο το οποίο είχε πάνω κολλημένα χαρτάκια. Μου τα έδωσε για να γίνω καλά γιατί είχα στερητικά. Έφυγε ο Χάρης για καμία ώρα, γύρισε και μας βρήκε πάλι εκεί. Πήγε να κάνει διασταύρωση των στοιχείων μου. Μου λέει έμαθα ότι έχεις και συγκάτοικο. Ο δικηγόρος μου είπε να τηρώ το πρόγραμμα και να πηγαίνω οπωσδήποτε στο νεκροταφείο να παρακολουθώ το πρόγραμμα. Μου έδωσε ο δικηγόρος φάρμακο στην καφετέρια και εγώ το έβαλα κάτω από την γλώσσα μου. Το απόγευμα θα σου δώσω προκαταβολή και θα σου δώσω φωτογραφία της κοπέλας για να την αναγνωρίσεις. Θέλω να μάθεις εκεί που πηγαίνει τι κάνει.

«Με τα φουλ πάουερ… δάγκωσα τα σίδερα»

Μετά πήγα σπίτι την παρακολούθησα για λίγο. Μου έδωσε εντολές να μη βρίσκομαι με κόσμο, σε λεωφορεία, σε ταξί γιατί δεν θα μπορούσα να ελέγξω το φάρμακο. Αυτά μου το έφερνε ο Χάρης στο παράθυρο. Αυτά είναι για δολοφόνους. Τα έπινα συνέχεια μέχρι δυο εβδομάδες πριν να γίνει το κακό. Μου έφερε αυτά τα φουλ πάουερ δάγκωσα τα σίδερα πήγα να σκοτώσω τον Γιώργο και κατάλαβα ότι ξεφεύγω και δεν έρχεται να καταθέσει γιατί έχει τρομοκρατηθεί ο άνθρωπος. Τα πέταξα και έκρυψα δυο στην κουρτίνα. Ξέχασα να σας πω ότι εκείνη την ημέρα συναντήθηκα το απόγευμα για να πάρω την προκαταβολή. Πριν μου δώσει ακόμη τον φάκελο με ρώτησε ο Χάρης τι έγινε με την κοπέλα την είδες; Εκεί κατάλαβα ότι πρέπει να πίνει κι αυτός. Ακόμα δεν μου έχει δώσει τον φάκελο και με ρωτάει για την κοπέλα.

Εγώ την είδα την κοπέλα την αναγνώρισα και όπως μου είπαν την έκαψα την φωτογραφία. Δεν την παρακολουθούσα μόνο εγώ ερχόντουσαν κι αυτοί στην πεζογέφυρα. Ο Χάρης και ένας άλλος. Έλεγχαν αυτοί οι δυο αν έβλεπα εγώ την κοπέλα. Μια ήμερα αφού είχα σταματήσει εγώ τα φάρμακα και είχα αρχίσει και έπαιρνα κοκαΐνη. Τον Χάρη τον έχουν δει και οι γείτονες και κακώς που δεν έρχονται να καταθέσουν. Μια ημέρα με βρήκε στο δρόμο (ο Χάρης) αν θυμάμαι καλά γιατί μου είχαν πει να πηγαίνω στη Γαλατσίου. Μου είπε η αύριο η μεθαύριο θα γίνει θα σου πούμε εμείς ποτέ θα γίνει ακριβώς. Για να πάρω τα φάρμακα αυτά που νόμιζαν ότι έχω. Η αλήθεια είναι ότι με αυτά τρελαινόσουν.

«Της είπα θέλω την τσάντα και δεν την άφηνε»

Πήγα στο νεκροταφείο γύρω στις τρεις. Πήγα από την πίσω πλευρά. Έκατσα σε ένα μέρος. Με είδε μια κυρία που καθάριζε τα μνήματα. Μετά έφυγα πήγα στο οστεοφυλάκιο. Εκεί ήταν δυο κυρίες Κάποια στιγμή οι κυρίες φύγανε. Κοιτάζω για την κοπέλα δεν την βλέπω αλλά είδα τα χερούλια της τσάντας. Την ώρα που σηκώθηκα να φύγω η κοπέλα με τράβηξε από πίσω, έχασα την ισορροπία μου και έπεσε πάνω της. Της είπα θέλω την τσάντα εκείνη δεν την άφηνε. Όπως πήγα να βγάλω το μαχαίρι η κοπέλα μου έπιασε το χέρι. Έβαλα δύναμη και την τραυμάτισα στο πρόσωπο. Η κοπέλα έπεσε πάνω μου, γυρνάει με κοιτάει σηκώνεται και φεύγει. Ακούω την κοπέλα να φωνάζει αστυνομία βοήθεια. Εγώ είχα την τσάντα μαζί πήδηξα τον φράχτη αλλά όχι εκεί που με περίμεναν αυτοί γιατί κοίταξα στην πεζογέφυρα και δεν υπήρχε κανένας.

Άνοιξα την τσάντα, πήρα το κινητό και πέντε ευρώ που είχε. Ό,τι αλλά πράγματα είχε η κοπέλα τα άφησα όλα εκεί. Είχα αίματα στο πρόσωπο και στα δάχτυλα. Είδα τη γάζα λερωμένη από αίματα. Η κοπέλα έφυγε από εμένα κύριε πρόεδρε αυτή είναι η αλήθεια. Αφού πέταξα το μαχαίρι την μπλούζα και τις γάζες στον κάδο. Πήρα το λεωφορείο και κατέβηκα κάτω στην Αθήνα και πήγα στον Πακιστανό που μου είχαν υποδείξει. Μετά έφυγα, πήγα πήρα λίγο ηρωίνη και ήπια και γύρισα στο σπίτι κάποια στιγμή. Το άκουσα μετά ότι βρέθηκε νεκρή. Ήθελαν την κοπέλα να την καθαρίσουν.

Ήθελα να τη φοβερίσω κυρία πρόεδρε αλλά άθελα μου την τραυμάτισα. Αυτοί ήθελαν να την καθαρίσουν. Πρέπει να ήταν σίγουρα ο Χάρης ο ένας αλλά αυτός αποκλείεται να λέρωσε τα χέρια του. Αφεντικό είναι ο “Κ”. Στο Ανθρωποκτονιών έδωσα 20 λεπτά κατάθεση. Ο αξιωματικός μου είπε ξέρουμε ποιος είπε σε έχουμε παρακολουθήσει ξέρουμε ότι δεν είσαι δολοφόνος ήταν η άτυχη στιγμή. Εγώ ήθελα να προστατέψω την κόρη μου. Έχεις και εσύ κορίτσι ανήλικο είναι ότι πρέπει για τελετή.

Αρνούμαι τις κατηγορίες. Πως θα παραδεχτώ ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει. Τα πήρα πάνω μου γιατί θα μου σκότωναν το κορίτσι. Όταν πήγα στη Λουκάρεως πέντε ημέρες μετά, έξι για να τους συναντήσω. Μόλις με είδε ο “Κ” μου είπε δεν θέλω καμία σχέση μαζί σου. Έχω πολλές υποθέσεις. Έφυγα και εγώ την άλλη μέρα πήγα στην ευελπίδων εκεί στην καφετέρια. Ήρθε από πίσω μου ο Χάρης μου είπε μην ξανά ενοχλήσεις το αφεντικό. Μου ζήτησε και τα πέντε ευρώ. Δεν τα είπα. Ποιος θα με πίστευε. Θέλετε να με καταδικάσετε για ένα έγκλημα που δεν έχω κάνει. Καταδικάστε με».

Με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα