Εκτόξευσε ξανά πύραυλο η Β. Κορέα

Τεταμένο παραμένει το κλίμα μεταξύ της Βορείου Κορέας και Νοτίου Κορέας. Η πρώτη συνεχίζει τις «προκλήσεις», αφού μέσα σε διάστημα δύο ημερών εκτόξευσε τέσσερις πυραύλους μικρού βεληνεκούς, με τον τελευταίο το πρωί της Κυριακής.

Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας. Το Σάββατο, η Πιονγιάνγκ πραγματοποίησε τρεις εκτοξεύσεις παρόμοιων πυραύλων επίσης προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Η Σεούλ επέκρινε τις ενέργειες αυτές χαρακτηρίζοντας τις «σοβαρή πρόκληση», αφού πραγματοποιήθηκαν μετά τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νοτίου Κορέας. Ασκήσεις τις οποίες η Βόρεια θεωρεί ως προετοιμασίες για εισβολή στο έδαφος της.

«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και συνεχίζουν να πιέζουν τη Βόρεια Κορέα να δείξει αυτοσυγκράτηση και να ενεργήσει για να βελτιώσει τις σχέσεις με τους γείτονές της», είχε τονίσει ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ντάρμπι Χόλαντεϊ το Σάββατο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα