Έμεινε άνεργη λόγω… Αϊ Βασίλη!

Οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων εδώ και πολλά χρόνια σημαίνουν για τα μικρά παιδάκια, αγοράκια και κοριτσάκια, στιγμές χαράς αλλά και δημιουργικότητας. Τις ημέρες αυτές για τους μικρούς μας φίλους αναγεννάτε ένας παιδικός μύθος, αυτός του Άγιου Βασίλη, που είναι αρεστός σε όλους καθώς τους φέρνει χαρά και… δώρα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όμως, κάποιους δεν τους βρίσκει σύμφωνους το να μην λέγεται η αλήθεια στα παιδιά όσον αφορά τους μύθους.

Μια αναπληρώτρια δασκάλα στις ΗΠΑ φαίνεται να πήγε… κόντρα στο ρεύμα και είπε στους μαθητές της ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και απολύθηκε.

Οι γονείς των μαθητών της πρώτης δημοτικού στο σχολείο Cedar Hill του Μόντβιλ, στο Νιού Τζέρσεϊ, είπαν ότι χρειάστηκε να παρηγορήσουν τα παιδιά τους μετά το περιστατικό, το οποίο προκλήθηκε όταν ένας μαθητής υποστήριξε ότι υπάρχει ο αγαπημένος άγιος των πιτσιρικιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωση του παιδιού πυροδότησε την οργή της εν λόγω δασκάλας, η οποία φέρεται στη συνέχεια να κατέρριψε και άλλους παιδικούς μύθους όπως ότι δεν υπάρχει το πασχαλινό λαγουδάκι ούτε η νεράιδα των δοντιών.

Ένας από τους γονείς μαθητή στην τάξη, η Λίζα Σίμεκ, έγραψε στο Facebook: «Τους είπε (η δασκάλα) ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι οι γονείς αγοράζουν τα δώρα και τα βάζουν κάτω από το δέντρο τους. Τους είπε ότι οι τάρανδοι δεν μπορούν να πετάξουν και ότι τα ξωτικά δεν υπάρχουν».

«Μια ενήλικη γυναίκα επιχείρησε να συνθλίψει τα όνειρα 22 εξάχρονων παιδιών από την πρώτη τάξη δημοτικού του Cedar Hill», σχολίασε.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Μάικλ, Τζέι Ρατζ, ζήτησε αργότερα συγγνώμη για την συμπεριφορά της δασκάλας με επιστολή του που έστειλε στους γονείς. «Ως πατέρας τεσσάρων παιδιών, γνωρίζω απόλυτα την ευαίσθητη φύση αυτού του ζητήματος. Αν μέσα στις επόμενες ημέρες συζητηθεί το θέμα στο σπίτι μπορείτε να λάβετε τα απαραίτητα βήματα για να διατηρήσετε την αθωότητα των παιδιών σας αυτή την εορταστική περίοδο».

Διαβάστε επίσης