ΕΠΟ: «Δεν μπορείς μέσω εκβιαστικών μεθόδων να επιβάλεις την ψήφιση της «ολιστικής μελέτης»

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου για την υπόθεση με την «ολιστική μελέτη».

Ο Αντωνίου, που ήταν παρών, στην τετραμερή συνάντηση είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Δεν βρέθηκαν συγκλήσεις. Υπάρχει αδιέξοδο, δεν ξέρω αν μπορεί μέχρι τη Δευτέρα να βρεθεί λύση. Υπάρχουν κάποια θέματα και με τις FIFA/UEFA. To πιο σημαντικό κομμάτι με τον εκλογικό νόμο είναι το θέμα των σωματείων, που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στις εκλογές. Αυτή η στάση η σκληρή μειώνει την προσπάθεια που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης και η κυβέρνηση που έχει δώσει λεφτά μέσω του στοιχήματος και στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το μητρώο να ισχύσει για τη χρηματοδότηση, αλλά δεν γίνεται να απαγορεύσεις στα σωματεία να χρησιμοποιούν τα γήπεδα. Έχει λογική αυτό;

Δεν μπορείς μέσω εκβιαστικών μεθόδων να επιβάλεις την ψήφιση της ολιστικής μελέτης.

Ο Ζαγοράκης είπε ότι θα μπορούσαμε να τα βρούμε χωρίς την παρουσία της UEFA, αλλά ο κ. υπουργός θεωρούσε ότι η ολιστική μελέτη αφορούσε μόνο την ΕΠΟ. Ο κ. υπουργός είπε σε FIFA/UEFA τι θα κάνετε αν δεν ψηφιστεί η ολιστική μελέτη και του είπαν ότι θα κόψουμε τη χρηματοδότηση και αυτός δεσμεύθηκε από την πλευρά του ότι θα κόψει την χρηματοδότηση. Όταν έφτασε η συζήτηση στο νόμο είπε ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος.

Έχουν μπει ανυπέρβλητα εμπόδια για τη ΓΣ της Δευτέρας. Μια επιλογή που έκανε η κυβέρνηση δεν πρέπει να την κάψουμε. Υπάρχουν δυσκολίες και είμαι δίπλα στο Ζαγοράκη. Ο Ζαγοράκης περίμενε μεγαλύτερη στήριξη από την κυβέρνηση και βλέπουμε σήμερα ότι στήριξη δεν είναι αυτή που έπρεπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα