Έρχεται η… πορτοκαλί κάρτα στο ποδόσφαιρο

Δεκάλεπτη αποβολή από τους διαιτητές

Έρχεται η πορτοκαλί κάρτα που φέρνει επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων από έγκυρα Μέσα όπως η «Telegraph» και η «AS», η IFAB, το όργανο δηλαδή που αποφασίζει για τους κανόνες του ποδοσφαίρου, προτίθεται να ξεκινήσει δοκιμές για έναν νέο κανονισμό!
Πρόκειται για την υιοθέτηση της… πορτοκαλί κάρτας. Μιας ενδιάμεσης, δηλαδή, κάρτας, η οποία θα επιφέρει την αποβολή ενός παίκτη για μικρό χρονικό διάστημα (10 λεπτά) από τον αγώνα, όπως γίνεται στο πόλο ή στο ράγκμπι. Μάλιστα, είναι πιθανό το ενδεχόμενο να δοκιμαστεί αυτή η πρωτοτυπία σε κορυφαίο επίπεδο, όπως η Premier League, από τη νέα σεζόν!
Η κάρτα αυτή θα αφορά κυρίως διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές αλλά και τακτικά φάουλ για την ανακοπή αντεπίθεσης. Γενικότερα, η «γκρίνια» προς τους ρέφερι είναι ένα από τα βασικά πράγματα που έχει στόχο να καταπολεμήσει η IFAB, η οποία στα πλαίσια των νέων κανονισμών θα απαγορεύσει σε όλους τους παίκτες εκτός από τους αρχηγούς των ομάδων να απευθύνονται στον διαιτητή! Όποιος άλλος το κάνει, θα δέχεται… πορτοκαλί κάρτα!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα