Έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων με επέκταση ωραρίου και μουσική στην εστίαση

Δεν αποκλείεται να υπάρξει χαλάρωση και σε όσα μέτρα ισχύουν σχετικά με την τέλεση των γάμων

Προς νέα χαλάρωση οδεύουν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα, με τις κυριότερες αλλαγές που βρίσκονται υπό επεξεργασία να αφορούν στην επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών μετά τις 00.30 το βράδυ αλλά και στην επαναφορά της μουσικής στις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, καθώς η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα σε ολόκληρη τη χώρα δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω ανοίγματα χωρίς να επιβαρυνθεί η δημόσια υγεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, είναι πολύ πιθανό από το προσεχές σαββατοκύριακο να επιτραπεί εκ νέου η μουσική σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ, κάτι που αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες ημέρες, ενώ σε περίπτωση που αποφασιστεί η εφαρμογή οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι την Παρασκευή.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών μετά τις 00.30 το βράδυ που ισχύει μέχρι σήμερα, με στόχο την οριστική κατάργηση του εν λόγω μέτρου τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές εισηγήσεις κάνουν λόγο για νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 01.30 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Τέλος, αλλαγές ενδεχομένως να εφαρμοστούν και σε όσα μέτρα ισχύουν σχετικά με την τέλεση των γάμων, καθώς είναι πιθανή η αύξηση του ορίου των καλεσμένων που παρευρίσκονται σε τελετές και δεξιώσεις -από τα 100 άτομα που ισχύει σήμερα- στα 200.

Πηγή: liberal.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα