Έρευνα της ΕΑΕΕ για τα στατιστικά στοιχεία Τεχνικών Ασφαλίσεων 2021

Πάνω από 25.000 συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων καταγράφηκαν το 2021 - Δηλώθηκαν σχεδόν 1.700 ζημιές και κατατέθηκαν αποζημιώσεις συνολικού ύψους €2,29 εκατ

Πάνω από 25.000 συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων καταγράφηκαν το 2021 σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των εταιριών – μελών της. Για τα συμβόλαια αυτά, δηλώθηκαν σχεδόν 1.700 ζημιές για τις οποίες οι εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ κατέβαλαν εντός του 2021 αποζημιώσεις €2,29 εκατ. Παράλληλα σχηματίστηκε απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων ύψους €7,21 εκατ.

Επισημαίνεται ότι οι δηλωθείσες ζημίες, οι καταβολές αποζημιώσεων και το απόθεμα εκκρεμών ζημιών αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2021). Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιηθούν εντός της επόμενης χρονιάς και πιθανόν θα διαφέρουν σημαντικά όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους (η οποία δεν ήταν διαθέσιμη κατά την σύνταξη της παρούσας έρευνας), για τις ζημιές που συνέβησαν μέχρι την λήξη όλων των συμβολαίων του 2021.

Ταυτοχρόνως με την έρευνα του 2021, επικαιροποιήθηκαν τα αντίστοιχα στοιχεία του 2020 με βάση την διαθέσιμη πληροφόρηση στις 31/12/2021.

Η σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ η είναι διαθέσιμη εδώ.

Δείτε εδώ το infographic με τα βασικά σημεία της έρευνας.

Ο κ. Ε. Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών της ΕΑΕΕ ανέφερε σχετικά : «Το 2020 καταγράφηκαν ιδιαίτερα αυξημένες ζημιές και αποζημιώσεις σε σύγκριση με το 2021. Το γεγονός αυτό οφείλεται και στις ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (Κυκλώνας Ιανός: βροχοπτώσεις – πλημμύρες – ανεμοστρόβιλος) που επικράτησαν στην Ελλάδα  την περίοδο 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2020 (με ιδιαίτερη ένταση στα νησιά του Ιονίου και στη Θεσσαλία). Από το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφηκαν ζημιές και σε εγκαταστάσεις τεχνικών έργων. Το ίδιο είναι πιθανόν να συμβεί και με τα στοιχεία του 2021, καθώς καταγράφονται όλο και πιο συχνά φαινόμενα φυσικών καταστροφών στη χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα