ΕΡΤ ΣΠΟΡ: Έτοιμο το σχέδιο για νέο ανοιχτό αθλητικό κανάλι

Το σχέδιο για τη λειτουργία αθλητικού καναλιού από την ΕΡΤ, εν όψει του Μουντιάλ του Ιουνίου, έπεσε ξανά στο τραπέζι στο ραδιομέγαρο. Στην Αγία Παρασκευή σκέφτονται τη δημιουργία ενός νέου καναλιού, προκειμένου να αξιοποιηθεί το πολυπληθές προσωπικό του αθλητικού τμήματος, που αριθμεί σχεδόν 100 δημοσιογράφους.

Το νέο αθλητικό κανάλι, ΕΡΤ ΣΠΟΡ, στην περίπτωση που το Δ.Σ. εγκρίνει τη δημιουργία του, θα μεταδίδεται ελεύθερα μέσω του επίγειου ψηφιακού δικτύου, στη θέση άλλου δορυφορικού στην πλατφόρμα της ΕΡΤ και δορυφορικά, χωρίς συνδρομή, μέσω Cosmote TV και Nova. Οι σημαντικοί αγώνες θα είναι στην ΕΡΤ1 και το αθλητικό κανάλι θα έχει τις υπόλοιπες μεταδόσεις αλλά και διαρκή ενημέρωση για το Μουντιάλ. Με αυτό θα συμπράξουν η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και η αθλητική ιστοσελίδα της ΕΡΤ, που σχεδιάζεται να αναβαθμιστεί.

Μετά το τέλος του Μουντιάλ, το αθλητικό κανάλι θα συνεχίσει τη λειτουργία του με τα δικαιώματα μετάδοσης των αθλημάτων που έχει εξασφαλίσει η ΕΡΤ (μπάσκετ, βόλεϊ στίβος), μαζί με δελτία ειδήσεων, ντοκιμαντέρ (συμπαραγωγή με Nova) και μεταδόσεις ιστορικών αγώνων από το Αρχείο της ΕΡΤ. Επόμενος στόχος θα είναι η κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Και φυσικά εάν τελικά η ΕΡΤ αποκτήσει δικαιώματα ΠΑΕ της Super League, τότε δεν θα αναστείλει καθόλου τη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης