Γεννήθηκε το πρώτο μωρό από μητέρα με μεταμοσχευμένη μήτρα (ΦΩΤΟ)

Ήρθε στον κόσμο το πρώτο παιδί γυναίκας που είχε κάνει μεταμόσχευση μήτρας και αν και γεννήθηκε πρόωρα, είναι υγιές.

Το μωρό γεννήθηκε στη Σουηδία, ζύγιζε 1.800 γραμμάρια, και είναι ο πρώτος άνθρωπος που προέρχεται από μεταμοσχευμένη μήτρα, καθώς η 36χρονη μητέρα χρησιμοποίησε τη μήτρα μιας φίλης της, η οποία είχε ήδη παιδιά και βρισκόταν στην εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ η γυναίκα γέννησε με καισαρική στις αρχές Σεπτεμβρίου, δύο χρόνια μετά τη μεταμόσχευση μήτρας στην οποία είχε υποβληθεί και το έμβρυο είχε δημιουργηθεί με εξωσωματική γονιμοποίηση στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ωάρια της ίδιας της ασθενούς, δεδομένου ότι διέθετε λειτουργικές ωοθήκες.

Εννέα συνολικά γυναίκες που γεννήθηκαν χωρίς μήτρα ή έχασαν το όργανο λόγω καρκίνου συμμετείχαν στη δοκιμή που πραγματοποιεί στη Σουηδία η ομάδα του καθηγητή Γυναικολογίας Ματς Μπράνστρομ και όπως είπε ο ίδιος στο Associated Press, σε δύο περιπτώσεις το μόσχευμα χρειάστηκε να αφαιρεθεί λόγω ενδείξεων απόρριψης.

Οι επτά άλλες γυναίκες υποβλήθηκαν σε εξωσωματική, και δύο από αυτές είναι σήμερα έγκυες πέρα από την 25η εβδομάδα της κύησης.

Δείτε το:

 

Διαβάστε επίσης