Γόνιμη η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε γόνιμη τη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση έγινε στον απόηχο των δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της Δικαιοσύνης».

Παράλληλα υποβλήθηκαν οι προτάσεις της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης για τη συνταγματική αναθεώρηση και , όπως αναφέρεται, υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν υπόψη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρόσκληση του προεδρείου της Νέας Δημοκρατίας, συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσής μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και αναγνωρίστηκε η ανάγκη αποφυγής της με οποιοδήποτε τρόπο πολιτικής παρέμβασης στη λειτουργία και το έργο της.

Υπήρξε γόνιμος διάλογος και τονίστηκε εκ μέρους μας η ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος σε θέματα Δικαιοσύνης. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη».

 

 

Διαβάστε επίσης