“Η Ελλάδα προστατεύει πραξικοπηματίες”

Ενοχλήθηκε η Άγκυρα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος ο ένας εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κρατείται στην Ελλάδα και που  έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του που εξέδωσε, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ελλάδας λέγοντας  πως η χώρα μας προστατεύει πραξικοπηματίες.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

Χθες (19 Απριλίου) έγινε γνωστό ότι το ΣτΕ αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο τον Suleyman Özkaynakçı, έναν από τους οκτώ που έχουν ζητήσει άσυλο από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι αφέθηκαν ελεύθεροι με  αυστηρούς περιοριστικούς όρους και κάτω από αυστηρή επιτήρηση, αυτή η απόφαση έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεμ ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά έναν προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και για ακόμα μια φορά η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

 Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές πιέζονται να ανακοινώσουν ότι και οι άλλοι οργανωτές του πραξικοπήματος θα αφεθούν ελεύθεροι τις ερχόμενες ημέρες.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα