«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον»

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει με διαφάνεια και χωρίς σκοπιμότητες με μόνο γνώμονα το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον και τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή στην ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος υπογραμμίζει ότι το μουσουλμανικό τέμενος χωρητικότητας 350 ατόμων θα διαμορφωθεί σε κτήριο της παλαιάς βάσης του Ναυτικού στον Βοτανικό, το οποίο και θα ανακατασκευαστεί, δεν θα διαθέτει μιναρέ, ενώ θα προστεθούν και οι σχετικοί υποστηρικτικοί χώροι, τονίζοντας πως ο σχετικός νόμος 4014/2011 που προβλέπει τις σχετικές απαλλοτριώσεις, αδειοδοτήσεις και τη χρηματοδότηση του έργου έχει ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής με ευρεία πλειοψηφία (198 ψήφους υπέρ έναντι 14 «κατά») τον Σεπτέμβριο του 2011. Ως προς το θέμα των πιστώσεων για την κατασκευή του τεμένους προβλέπεται η μεταφορά τους να γίνει κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2013.

Αυτό το στοιχείο προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, και σύμφωνα με αυτό «η μεταφορά πιστώσεων ύψους 946.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης θα γίνει μετά την έγκριση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων για το 2013. Το δεύτερο τρίμηνο θα μεταφερθεί ποσό ύψους 500.000 ευρώ και το τρίτο τρίμηνο θα μεταφερθεί ποσό ύψους 446.000 ευρώ». Όπως σημειώνει ακόμη ο κ. Αβραμόπουλος, «το θέμα ανέγερσης τεμένους απασχολεί επί μακρόν τα όργανα της Πολιτείας ώστε να εξευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Παράλληλα», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών, «αποτελεί πάγιο αίτημα των διαβιούντων στην Ελλάδα μουσουλμάνων».

ΣΩ. ΛΕ.

Διαβάστε επίσης