Η Μαριούπολη δέχεται αεροπορική επίθεση

Έχουν πληγεί κατοικήσιμες περιοχές

Επίθεση από αέρος δέχεται η Μαριούπολη και σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο έχουν πληγεί κτίρια κατοικιών.

«Βόμβες χτυπούν σπίτια», ανέφερε το συμβούλιο σε διαδικτυακή ανάρτησή του

Ανθρωπιστικό κομβόι που προσπαθούσε να φθάσει στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω σήμερα λόγω των μαχών, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερέστσουκ.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμιτρι Κουλέμπα ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό Ντμίτρι Πεσκόφ, με τον οποίο συναντήθηκε στην Αττάλεια να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος μέσα και έξω από τη Μαριούπολη και να υπάρξει 24ωρη κατάπαυση του πυρός για ανθρωπιστικούς λόγους, ωστόσο δεν έλαβε καμία δέσμευση.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν μαιευτήριο ισχυριζόμενοι ότι μέσα υπήρχε στρατός, ωστόσο φωτογραφίες από την επίθεση δείχνουν έγκυες να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πολιορκημένης Μαριούπολης, τρεις άνθρωποι -ανάμεσά τους ένα 6χρονο παιδί- σκοτώθηκαν όταν η Ρωσία βομβάρδισε μαιευτήριο, την Τετάρτη.

Τουλάχιστον άλλοι δεκαεπτά τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και έγκυες γυναίκες.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι γνωρίζουν γι’ αυτή την εγκατάσταση και αυτό είναι το τρίτο νοσοκομείο που καταστρέφουν στην πόλη» είπε ο Σεργκέι Ορλόφ στο BBC. Σημειώνεται πως η ρωσική πλευρά έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις», υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μια πρώην μαιευτική κλινική η οποία έχει καταληφθεί εδώ και καιρό από τον στρατό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι έχει επαληθεύσει τουλάχιστον 18 διαφορετικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

Την ίδια στιγμή φωτογραφία σοκ δημοσίευσε το Associated Press από ομαδικό τάφο στην περιοχή.

Η Μαριούπολη, είναι βιομηχανική πόλη σε λιμάνι-κλειδί στην Αζοφική Θάλασσα και πριν τη ρωσική εισβολή αριθμούσε 450.000 κατοίκους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα