Η Μελίνα και η σωτηρία του Εθνικού

Sports Παρασκήνια

Στο πρωτάθλημα της περιόδου 1988-89 τρεις ομάδες ήταν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Εθνικός, ο Διαγόρας Ρόδου και ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Όμως λόγω αύξησης των ομάδων την επόμενη περίοδο (1989-90), έγιναν αγώνες μπαράζ στους οποίους συμμετείχαν οι τρεις τελευταίες της Α’ Εθνικής (Καλαμαριά, Διαγόρας, Εθνικός) και οι τρεις που είχαν καταλάβει τις θέσεις 4 έως 6 στη Β’ Εθνική (Βέροια, ΠΑΣ Γιάννινα, Κόρινθος). Από τους αγώνες παρέμειναν στην κατηγορία ο Εθνικός και ο Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ υποβιβάστηκε ο Διαγόρας.

Για να συμβεί αυτό έβαλε το χεράκι της η Μελίνα Μερκούρη, με την «παρέμβαση» του επί πολλά χρόνια προέδρου του Εθνικού και σπουδαίου στιχουργού Νίκου Μουρκάκου.

«Κυρία υπουργέ, θέλω να σας πω δυο λέξεις με το θάρρος που έχω αποκτήσει ύστερα από 3.000 νύχτες που έχουμε κοιμηθεί μαζί», ακούστηκε να λέει στην επίσκεψη στο Υπουργείο.

«Τι λέτε κύριε, είστε τρελός;», αντέδρασε η υπουργός. Τότε, ο παράγοντας του Εθνικού συνέχισε: «Εσείς, αγαπητή μου, δεν τραγουδήσατε “Τα παιδιά του Πειραιά”; Στην πίσω πλευρά του 45αριού έχει τυπωθεί ένα δικό μου τραγούδι. Το “Ένα σφάλμα έκανα” με την Πόλυ Πάνου. Πλάι στο μαξιλάρι μου έχω κάθε νύχτα το δισκάκι»…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα