«Η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει σήμερα κάποιες χώρες»

Στην εκτίμηση πως «η υπερβολική λιτότητα σκοτώνει σήμερα κάποιες χώρες», προχώρησε ο υποψήφιος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος τάχθηκε ακόμη υπέρ της περαιτέρω ενίσχυσης των εξουσιών των Βρυξελλών, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι στην Γερμανία θα διεξαχθεί σχετικό δημοψήφισμα.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, ο κ. Στάινμπρουκ δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει σκληρή κριτική στην Ανγκελα Μέρκελ για την υπερβολική προσήλωση της στη δημοσιονομική λιτότητα και επεσήμανε ότι ορισμένες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης έφεραν πολλές χώρες μπροστά σε έναν φαύλο κύκλο περικοπών του προϋπολογισμού, προκαλώντας πιο αργή οικονομική ανάπτυξη και χαμηλότερα έσοδα, μαζί με ραγδαία αυξανόμενη ανεργία. «Νομίζω ότι αυτή η δόση λιτότητας σκοτώνει αυτή τη στιγμή κάποιες χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης.

Καταλήγοντας ο υποψήφιος για την καγκελαρία αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει για την εκχώρηση περισσότερων εξουσιών από τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τα θεσμικά όργανά της, λέγοντας ότι το ζήτημα «τίθεται ήδη μεσοπρόθεσμα, ως αποτέλεσμα των κινήσεων για μεγαλύτερη συνοχή στην Ευρώπη» και διευκρίνισε ότι εγείρονται πλέον θέματα συνταγματικότητας που μπορούν να διευθετηθούν μόνο με δημοψήφισμα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα