Ηγέτες του ποδοσφαίρου… Βουβοί, άβουλοι, μοιραίοι…

Nέα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση με τα γήπεδα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο».

Από τις 10 Ιανουαρίου οι αθλητές που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει πρόσφατα δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι και σήμερα οι ανεμβολίαστοι αθλητές μπορούσαν να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες τόσο με πιστοποιητικό νόσησης, όσο και με αρνητικό τεστ, το οποίο είχε γίνει τις τελευταίες 48 ώρες.

Το μέτρο φυσικά θα εφαρμοστεί και στη Serie A, όπου μόλις το 2% των μελών των συλλόγων είναι ανεμβολίαστοι. Ωστόσο πλέον αυτοί θα εμβολιαστούν ή θα μείνουν σπίτια τους.

Η απόφαση των Ιταλών είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στους κ.κ. Αυγενάκη, Μποροβήλο, Λεουτσάκο, Δημητρίου και σε όλους τους προέδρους των ΠΑΕ, ειδικά των μεγάλων.

Ως γνωστόν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης διαφώνησε με την απόφαση της κυβέρνησης για 10% πληρότητα στις κερκίδες των γηπέδων και μέχρι 1.000 θεατές. Ωστόσο δεν είπε ποια μέτρα προστασίας είχαν ληφθεί για τους 40.000 φιλάθλους στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, τις 30.000 του ΠΑΟΚ-Άρης και τις 15.000 στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Με την απόφαση της Ιταλικής κυβέρνησης, γεννάται ένα επιπλέον θέμα που δεν αφορά την υγεία των φιλάθλων, αλλά των ίδιων των ποδοσφαιριστών και των υπολοίπων μελών των ομάδων. Πόσο έχουν ενδιαφερθεί όλοι αυτοί για τους πρωταγωνιστές του αθλήματος; Είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές των Super League 1 και 2 εμβολιασμένοι, ή μπαίνουν 30 άτομα σε κοινά αποδυτήρια, πριν, στο ημίχρονο και μετά το τέλος των αγώνων;

Κανένας από τους πιο πάνω ηγήτορες, αλλά και τους προέδρους των μεγάλων ή των μικρών ομάδων, δεν πήρε την πρωτοβουλία να προστατέψει την ψυχή της ομάδας, που είναι οι ποδοσφαιριστές του. Κατά τ’ άλλα ξέρουν να μαζεύονται στη Super League 1 και ν’ αποφασίζουν πως δεν τους ικανοποιούν τα μέτρα… Και όλ’ αυτά οι μεν για να πάρουν κανένα ευρώπουλο παραπάνω στα ντέρμπι με αντίπαλους μεγάλες ομάδες, και οι δε για τις γνωστές απαιτήσεις επιχειρηματικού ή άλλου περιεχομένου. Τα βάζουν με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, όταν φθάσαμε τις 30.000 κρούσματα την ημέρα και 20.000 συνολικά θανάτους. Καμαρώστε τους…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα