Ισραηλινός στρατός: Επιχειρούμε μέσα στη Γάζα και την έχουμε περικυκλώσει από διάφορες κατευθύνσεις

«Θα επιτρέψουμε καύσιμα μόνο όταν ξεμείνουν τα νοσοκομεία» είπε ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Herzl Halevi

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Herzl Halevi δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί μέσα στην πόλη της Γάζας και την έχει περικυκλώσει από διάφορες κατευθύνσεις.

«Έχουμε προχωρήσει σε ένα ακόμη σημαντικό στάδιο στον πόλεμο. Οι δυνάμεις μας βρίσκονται στην καρδιά της βόρειας Γάζας, επιχειρούν στην πόλη της Γάζας, την περικυκλώνουν και εμβαθύνουν την επίγεια επίθεση», αναφέρει ο Halevi σε δήλωσή του από μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Τα στρατεύματά μας μάχονται σε μια πυκνή και πολύπλοκη αστική περιοχή, που απαιτεί επαγγελματισμό και θάρρος» λέει, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Ο Halevi μιλάει για μάχες σώμα με σώμα και χτυπήματα στη Γάζα από στεριά, αέρα και θάλασσα.

Ο επικεφαλής των IDF κάνει λόγο για «επώδυνο τίμημα» με 18 νεκρούς Ισραηλινούς στρατιώτες και λέει ότι είναι υποχρέωσή τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όλους τους ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς και «άλλες τρομοκρατικές ομάδες» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί με λιγότερη από τη μισή δύναμη της αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας, λέει ο Halevi.

Είπε ακόμα ότι οι δυνάμεις των IDF δεν περικυκλώνουν μόνο την πόλη της Γάζας, αλλά βρίσκονται «μέσα σε σημαντικές περιοχές στην πόλη της Γάζας… μέσα σε κεντρικές εγκαταστάσεις της Χαμάς, καταστρέφοντας στόχους υπόγειους και υπέργειους, σκοτώνοντας τρομοκράτες και ακτιβιστές της Χαμάς».

«Θα επιτρέψουμε καύσιμα μόνο όταν ξεμείνουν τα νοσοκομεία»

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προμήθειες καυσίμων στη Γάζα, ο Halevi λέει ότι θα επιτραπεί η εισαγωγή καυσίμων για χρήση στα νοσοκομεία, εάν και όταν αυτά τελειώσουν.

«Ελέγχουμε καθημερινά την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, μας λένε ότι τα καύσιμα στα νοσοκομεία θα τελειώσουν, και δεν έχουν τελειώσει. Θα δούμε πότε θα έρθει η μέρα που θα τελειώσουν. Όταν έρθει αυτή η μέρα, τα καύσιμα θα μεταφερθούν, με επίβλεψη, στα νοσοκομεία και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα φτάσουν στις υποδομές της Χαμάς και δεν θα εξυπηρετήσουν τους πολεμικούς της σκοπούς» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα