Κατεβάζει τους τόνους η Ρωσία απέναντι στην Ελλάδα

Να κατέβουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση με την Αθήνα τουλάχιστον στο προσκήνιο φαίνεται να επιθυμεί η Μόσχα μετά τις απειλές Λαβρόφ για αντίποινα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διώξει Ρώσους διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του interfax “Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και προετοιμάζεται για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε η Ρώσικη πρεσβεία.

«Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 13 Ιουνίου, ετοιμάζουμε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εδώ.

Ο υπουργός μας έχει λάβει πρόσκληση. Και στη συνέχεια, θέτουμε τα θεμέλια για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη χώρα μας. Εκείνος επίσης έχει λάβει πρόσκληση από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την 25η επέτειο από την υπογραφή συνθήκης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό, είπε επίσης και πρόσθεσε:

«Ετοιμάζουμε επίσης εκδηλώσεις για την 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο»”.

 

Καθυσηχαστικός ο Παππάς για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Διαβάστε επίσης