Καθυσηχαστικός ο Παππάς για τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας

Ερωτώμενος για το εάν μπαίνουν στον πάγο οι ελληνορωσικές σχέσεις μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ απάντησε ότι δεν μπαίνουν στον πάγο και σε όλες τις διπλωματικές σχέσεις μπορούν να υπάρξουν και δύσκολες στιγμές. «Στο συγκεκριμένο ζήτημα έγιναν τα προβλεπόμενα και άπαντες αντιλαμβάνονται ότι παρεμβάσεις στα εσωτερικά της χώρας δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν» επισήμανε. Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω το ζήτημα, υπογράμμισε ότι αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν είναι διαψεύσιμα και καθείς καταλαβαίνει. Επίσης, υποστήριξε ότι η θέση της Ελλάδας από καιρό είχε γίνει γνωστή και διαμηνυθεί, ενώ αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του κ. Λαβρόφ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια άλλου τύπου πληροφόρηση για αυτό.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο  γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος σχολίασε πως «κάθε ανάμειξη από άλλες χώρες είναι απαράδεκτη».

Συνεχίζοντας, ο γγ του ΝΑΤΟ, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ χαιρετίζει τη συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων και τόνισε ότι είναι ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να ενταχθεί στη Συμμαχία.

Διαβάστε επίσης