Κάθετος και απόλυτος ο Πλεύρης: ”Αδιαπραγμάτευτος ο εμβολιασμός των υγειονομικών”

5.400 παραμένουν οι ανεμβολίαστοι στην Υγεία

Ξεκάθαρο μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αναστείλει την απόφαση της να αποπέμψει μέσω της αναστολής από το σύστημα υγείας τους υγειονομικούς που επιμένουν να μην εμβολιάζονται, έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Θάνος Πλεύρης

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως:

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει άλλη δυνατότητα πέραν αυτής που νομοθετήσαμε αναφορικά με την επιστροφή αυτών που εμβολιάζονται. Δεν είναι πρόβλημα, γιατί και ο αρχικός νόμος όριζε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου παραμένουν μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη! Είναι επιβράβευση έτσι και όποιος εμβολιάζεται θα επιστρέφει και πράγματι κόσμος πηγαίνει να εμβολιαστεί». Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι η υποχρεωτικότητα συνίσταται μόνο για εκείνους που κρίνεται ότι η αναλογία μεταξύ ατομικής επιλογής και δημόσιας υγεία, «γέρνει» προς την δεύτερη.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί και η υποχρεωτικότητα ήταν θετική! Όταν ψηφιζόταν ήμασταν 80-85% και τώρα 95-94% ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών. Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν βγει σε αναστολή -και τους σεβόμαστε- να πάνε να εμβολιαστούν, διαφορετικά οι ίδιοι με την επιλογή τους -δεν είναι τιμωρητικό- θέτουν εαυτόν σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα