Κερδίζει την Β’ Αθήνας ο Λοβέρδος, σημαντικό προβάδισμα στην Αττική

Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις φτάνουν στο τέλος και πλέον τα επιτελεία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής κάνουν τους υπολογισμούς τους για το πόσος κόσμος θα πάει στις κάλπες την Κυριακή ειδικά σε περιοχές που τις θεωρούν προνομιακές.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Νίκος Ανδρουλάκης θεωρεί ως προπύργιο την γενέτειρα του, την Κρήτη, αλλά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει υψηλές προσδοκίες πέραν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) συνολικά στην επαρχία, ενώ το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου περιμένει πως η Αττική θα είναι αυτή που θα δώσει τη νίκη. Ειδικά τα μεγάλα εκλογικά τμήματα του λεκανοπεδίου θεωρούνται στην κυριολεξία κλειδί. Και σε αυτή την περιφέρεια ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως φάνηκε και την Τετάρτη στην ομιλία του στην Αργυρούπολη έχει μεγάλο ρεύμα.

Πολύ λογικά οι περισσότεροι να σκεφτούν πόσο θα επηρεάσουν οι μεγάλες συγκεντρώσεις την απόφαση σε μία εσωκομματική μάχη. Κι όμως η αιφνιδιαστική υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου ανακάτεψε την τράπουλα και προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και από τα ΜΜΕ, αλλά και από τον απλό κόσμος. Όχι μόνο από τους εναπομείναντες ψηφοφόρους του πάλε πότε κραταιού ΠΑΣΟΚ, αλλά κι αυτούς που στις τελευταίες εκλογές επέλεξαν είτε τον ΣΥΡΙΖΑ (η μεγάλη πλειοψηφία), είτε τη Νέα Δημοκρατία.

Η πρωτιά οδηγεί στην προεδρία

Το επιτελείο του Ανδρέα Λοβέρδου εκτιμά με βάση τα μηνύματα που λαμβάνει από την Β’ Αθηνών, ότι στην Αττική θεωρείται πολύ δύσκολο να μην καταταγεί πρώτος. Εξάλλου εδώ και αρκετές εκλογικές διαδικασίες ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται πρώτος σε ψήφους. Δεδομένη θεωρούν την πρωτιά στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας, όπου εκλέχθηκε βουλευτής τον Ιούλιο του 2019. Το ίδιο αναμένουν να συμβεί και στο Νότιο Τομέα της ίδιας περιφέρειας, καθώς εκεί οι πυρήνες στήριξης του Ανδρέα Λοβέρδου είναι πολύ ισχυροί με σημαντική διείσδυση στις τοπικές κοινωνίες. Στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών γίνεται σκληρή μάχη, καθώς την σκυτάλη έχουν λάβει οι Νάντια Γιαννακοπούλου εκ μέρους του κ. Λοβέρδου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου. Να πούμε ότι στις τελευταίες εκλογές η κ. Γιαννακοπούλου επικράτησε του κ. Καρχιμάκη.

Με το μυαλό στον Καστανίδη

Θολό παραμένει το τοπίο στην συμπρωτεύουσα, καθώς εκεί υπάρχει ο Χάρης Καστανίδης και σίγουρα η κατάσταση περιπλέκεται. Οπότε οι κ.κ. Παπανδρέου, Λοβέρδος, Ανδρουλάκης έχουν ξεκινήσει πολιτική δεύτερου γύρου και το πώς θα πλευρίσουν τους ψηφοφόρους του κ. Καστανίδη.

Οπότε ένα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αττική και την Θεσσαλονίκη υπάρξει ευρεία προσέλευση του κόσμου, τότε ο Ανδρέας Λοβέρδος λογικά πρέπει να θεωρείται φαβορί για να εκλεγεί νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα