Κινέζος επενδυτής στη Ρόμα!

Την αρχή έκανε ο Τοχίρ ο οποίος πήρε στην κατοχή του τις μετοχές της Ίντερ! Η… είσοδος όμως ασιατών επιχειρηματιών στο ιταλικό ποδόσφαιρο δεν σταμάτησε εκεί! Χθες αργά το βράδυ «έκλεισε» άλλη μια… του κινέζου Γουανγκ Γιανλίν στη Ρόμα!

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ ο κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος κατέχει την 128η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρίας η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της ομάδας και υπέγραψε τα σχετικά έγγραφα.

Μάλιστα, δεν φαίνεται πρόθυμος να σταματήσει στο ποσοστό αυτό, αλλά να συνεχίσει και να αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του.

Ένας από τους λόγους για την απόφαση που πήρε ο Γιανλίν για να «μπει» στη Ρόμα ήταν τα χρώματά της. Το κόκκινο, το οποίο παραπέμπει στο εθνικό χρώμα της Κίνας θα ανεβάσει τη δημοτικότητα του ίδιου αλλά και της ομάδας στην Κίνα.

Ο Γιανλίν αναζητούσε καιρό έναν τρόπο έτσι ώστε να μπει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Είναι λάτρης του αθλήματος, και στο παρελθόν είχε προσφέρει 78 εκατομμύρια ευρώ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας.

«Μεγάλη μου αγάπη είναι η τέχνη. Έχω δώσει μέχρι και 28 εκατομμύρια ευρώ για έναν πίνακα του Πικάσο, είμαι διατεθειμένος –όπως καταλαβαίνετε- να δώσω ό,τι χρειαστεί για να αποκτήσω κάτι αν μου μπει στο μυαλό», είχε δηλώσει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα