Κορωνοϊός: Ξεκινάει σήμερα η παράδοση των πρώτων εμβολίων της Moderna στην ΕΕ

Έτοιμα να παραδοθούν τα πρώτα εμβόλια τη εταιρείας

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ με εμβόλια που έχουν εγκριθεί τόσο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων όσο και από την Κομισιόν, ένα από αυτά είναι της Moderna, της οποία το εμβόλιο ξεκινά σήμερα η πρώτη της παράδοση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

Η μεταφορά των εμβολίων της Moderna θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία Kuehne+Nagel, μια παγκοσμίου φήμης εταιρεία logistics και η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα συντονιστεί από τον κεντρικό κόμβο της εταιρείας για μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων στην Ευρώπη.

Αντιπρόεδρος Moderna: Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το εμβόλιο

Ο Dan Staner, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της περιοχής ΕΜΕΑ στην Moderna δήλωσε: «Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ορόσημο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο που θα διαδραματίσει το εμβόλιο της Moderna στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ευρώπη. Η διανομή του εμβολίου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα logistics που έχει κληθεί να συντονίσει η εταιρεία μας στα δέκα χρόνια λειτουργίας της. Αισθάνομαι δέος για την αφοσίωση της ομάδας μας, η οποία μας έχει φέρει έως εδώ, και είμαι πραγματικά υπόχρεος προς όλους τους συνεργάτες και προμηθευτές μας, καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη βοήθεια και την υποστήριξη τους καθ’όλη της διάρκεια αυτής της προσπάθειας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα