«Κύριε Κοντονή τι γίνεται με τα δανεικά κι αγύριστα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων;»

Παρέμβαση για τα ανεξόφλητα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων έκανε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Νίκος Νικολόπουλος, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αχαιός βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Ζούμε στην εποχή της ανυποληψίας των “καθεστωτικών” κομμάτων και το γεγονός αυτό έχει συμπαρασύρει στο ποτάμι της απαξίωσης όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι πολλοί οι λόγοι που τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας των προηγούμενων δεκαετιών μας έχουν οδηγήσει στη δυσάρεστη διαπίστωση ότι το Κράτος δικαίου έχει πάει περίπατο στη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Επαναλαμβάνω ότι είναι πολλοί οι λόγοι, αλλά δεν είναι της παρούσης η απαρίθμησή τους. Ένας, όμως, απ’ αυτούς τους λόγους αποτελεί το αντικείμενο της σημερινής κοινοβουλευτικής παρέμβασής μου. Πρόκειται, για τα δανεικά κι αγύριστα των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων που ενώ δανείστηκαν ένα “καράβι” ευρώ, σήμερα οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς σεβασμό και αποφεύγουν να γυρίσουν πίσω τα περίπου 280 εκατ. ευρώ που πήραν χαριστικά από τις συστημικές τράπεζες. Ακόμα και από την Τράπεζα των Αγροτών».

«Να αναλάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να τοποθετηθεί με σαφήνεια και ν’ αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, λέγοντας: «Είμαστε εδώ σήμερα, κύριε υπουργέ, για να μάθουμε εάν πράγματι εστάλη η δικογραφία των θαλασσοδανείων των κομμάτων από την Οικονομική εισαγγελία στη Βουλή και εάν επιτέλους κάτσουν στο σκαμνί να δικασθούν για την αμαρτωλή ιστορία των θαλασσοπνιγμένων κομμάτων και των γαλαντόμων τραπεζιτών, όπως είχε προτείνει και ο εισαγγελέας Καλούδης.

Δεν αρκεί να αναρωτιόμαστε αν πληρώσουν ή αν καθίσουν στο σκαμνί. Αυτό το ζήτημα έχει προστακτικό χαρακτήρα. Εδώ και τώρα, όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ, να πληρώσουν. Πότε και πώς, περιμένω να το πει ο κ. υπουργός. Ο κόσμος μάλλον δεν το ξέρει, ο κ. υπουργός, όμως και πολλοί στην αίθουσα αυτή το γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει, ήδη άλλο ΑΦΜ και καρπώνεται τη κρατική επιχορήγηση. Και εμείς μένουμε άπραγοι… Κύριε Υπουργέ ποια είναι η βούληση της Κυβέρνησης; Θα αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία; Αντιλαμβάνεσθε ότι μπορεί σε λίγο το ίδιο κόλπο να το κάνει και ο Μητσοτάκης;».

Διαβάστε επίσης