Λ. Αυγενάκης στη Βουλή: «Η αθλητική οικογένεια δεν ζει πια στις μαύρες εποχές»

Στη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών, μέσω της ψηφιακής κάλπης «Ζευς», εφόσον οι Ομοσπονδίες επιλέξουν την εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αναφέρθηκε στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνου Μάρκου, ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι «η τρέχουσα συγκυρία, με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, τα οποία δεν επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών προσώπων στον ίδιο χώρο, μας προσφέρουν την πιο κατάλληλη ευκαιρία, την καλύτερη «πάσα» να ακολουθήσουμε τα σημεία των καιρών:

Να θεσπίσουμε τη δυνατότητα εισαγωγής των  νέων τεχνολογιών και στην εσωτερική λειτουργία των αθλητικών φορέων. Και είναι μεγάλο προσόν μιας κυβέρνησης, να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα μιας κατάστασης, να θέτει προτεραιότητες, γιατί μην ξεχνάμε προέχει η δημόσια υγεία και να βρίσκει καίριες λύσεις».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε ότι η εναλλακτική λύση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, εφόσον την επιλέξουν οι ομοσπονδίες για τις αρχαιρεσίες τους, θεσπίστηκε «με αυστηρά κριτήρια, με διαφανείς διαδικασίες, με τάξη και νοικοκυροσύνη και πρωτίστως με τη διασφάλιση του αδιάβλητου, της μυστικότητας και της ακεραιότητας των ψηφοφοριών που αποτελούν τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας».

Τόνισε, μάλιστα, ο κ. Αυγενάκης ότι σε ενάμισι χρόνο, με την αθλητική μεταρρύθμιση, έχουν συντελεστεί όσα δεν είχε το θάρρος ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει σε τέσσερα χρόνια. Τομές που αγκαλιάζονται από την αθλητική οικογένεια, η οποία δεν ζει πια στις «μαύρες εποχές»

* των «αιώνιων» παραγόντων,

* των εγκαταστάσεων που παράκμαζαν,

* της ασυνέπειας στο αντι-ντόπινγκ,

* της διεθνούς απομόνωσης και

* της αδιαφάνειας για τα νόμιμα σωματεία,

αλλά στη «φωτεινή εποχή»:

* που ο αθλητής έχει φωνή και λόγο στο Δ.Σ. του αθλήματός του,

* της αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων, της ουσιαστικής τους αξιοποίησης προς όφελος κάθε ανθρώπου που θέλει να αθληθεί.

* της εναρμόνισης της Ελλάδας με τους παγκόσμιους κανόνες του WADA, συνεργάτες μαζί του, με άριστη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας απέναντί του,

* που κάνουμε τη χώρα μας πόλο έλξης διεθνών αθλητικών διοργανώσεων

* που οι επιχορηγήσεις στις Ομοσπονδίες δίνονται αξιοκρατικά, με όρους διαφάνειας και με μετρήσιμα στοιχεία.

* που ξέρουμε ένα προς ένα το κάθε νόμιμο και νοικοκυρεμένο σωματείο με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα