Λαθροχειρίες του Προκόπη με το site της Προεδρίας και τη δική του ιστοσελίδα

«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακού του κεφαλιού του». Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αν κι έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες που έχει συνταξιοδοτηθεί, δεν μπορεί να χωνέψει ότι δεν είναι πλέον Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έτσι κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, μέχρι που έφθασε η ώρα της απόλυτης ξευτίλας.

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Τι έκανε ο κ. Παυλόπουλος; Διαβάστε για να κατανοήσετε πόσο λάθος ήταν η επιλογή του κ. Τσίπρα για να τον ψηφίσει στη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.  Στο διαδίκτυο η διεύθυνση www.presidency.gr είναι η επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και τι πήγε κι έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα σαΐνια που έχει δίπλα του;  Έφτιαξαν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.presidensy.gr , που μοιάζει με την επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας και σε παραπέμπει στη σελίδα του κ. Παυλόπουλου. Ο στόχος αυτής της γελοιότητας είναι να δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος. Το site του κ. Παυλόπουλου είναι στη διεύθυνση prokopiospavlopoulos.gr. Ωστόσο, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ότι αν πληκτρολογήσει κανείς… ανορθόγραφα τη λέξη «προεδρία» στα αγγλικά, βάζοντας «s» αντί για «c» στην κατάληξη (presidensy.gr αντί για το σωστό presidency.gr), τότε αυτομάτως παραπέμπεσαι στην ιστοσελίδα του κ. Παυλόπουλου. Προφανώς ο τέως ΠτΔ κατοχύρωσε το domain presidensy.gr το οποίο σε ανακατευθύνει στην προσωπική του σελίδα.

Προειδοποίηση…

Ας μην ξεχνάμε ότι αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προέδρου ξεκίνησε έναν ιδιότυπο ανταρτοπόλεμο προσπαθώντας να βάλει τρικλοποδιές στην κα Σακελλαροπούλου. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του lock down λόγω της πανδημίας δεν σταμάτησε όχι μόνο τις δημόσιες ανακοινώσεις, τις παρεμβάσεις και επικοινωνίες με ξένους ηγέτες.

Γι’ αυτή την υπερδραστηριότητα του εστάλη μήνυμα από το Μαξίμου να ηρεμήσει, διότι δεν είναι σωστό και για την κα Σακελλαροπούλου, αλλά συνολικά για τον θεσμό. Όμως αυτός και οι συνεργάτες του επέμεναν, καθώς εκτός των άλλων και δύο συγκεκριμένες εφημερίδες, η «Δημοκρατία» και η «Εστία» του ομίλου Φιλιππάκη, στις οποίες έχει άκρες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, έγραφαν ύμνους για τον μίστερ  Πάκη, ενώ απαξίωναν τη νέα Πρόεδρο.

Έτσι, τώρα έγινε η πρώτη αποκάλυψη με την οποία ο κ. Παυλόπουλος έγινε ρόμπα στην κοινή γνώμη. Και δεν μιλάμε για τους φανατικούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς έχουν παρωπίδες, αλλά στην πλειοψηφία των σοβαρών πολιτών, οι οποίοι δικαιολογημένα σκέφτονται για τα τεκταινόμενα αυτό που έχει ως μότο η νεολαία «πιο γελοίος πεθαίνεις». Φυσικά, πριν δημοσιοποιηθούν τα… ανδραγαθήματα του Πάκη, έγινε έρευνα και οι εξπέρ του Πιερρακάκη ανακάλυψαν ότι η κατοχύρωση του παραπλανητικού domain έγινε τον Απρίλιο του 2019,όταν τα μηνύματα για την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφή και ξεκάθαρα. Τότε ήταν γνωστό ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμφωνούσαν με ανανέωση της θητείας τού πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Και πώς να τον επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης, όταν ο κ. Πάκης σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ έκανε ομιλία ως «πολέμαρχος» του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο «για τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού που πρέπει να εξοντώσουμε», ακριβώς όπως ήταν το τότε αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Τότε πολλοί είχαν πει ότι την ομιλία του Παυλόπουλου την είχε γράψει ο Θανάσης Καρτερός. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε, ούτε και διαψεύστηκε.

Ο Μάρτιος του 2020 βρήκε τον Προκόπη Παυλόπουλο εκτός προεδρικού Μεγάρου. Και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας (που έδινε αγώνα για την επανεκλογή του Παυλόπουλου) στήριξε την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Δεκαπέντε ημέρες μετά την αποχώρηση, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, επικοινώνησε με τον Ιταλό πρόεδρο Ματαρέλα καλώντας την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι του ανθρώπου. Το Σάββατο πριν το Πάσχα των Καθολικών επικοινώνησε με τους προέδρους της Ιταλίας και της Πορτογαλίας όχι μόνο για ευχές, αλλά να δηλώσει παρών στον κοινό αγώνα για την Ευρώπη. Προ ολίγων ημερών επικοινώνησε με τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης για να δηλώσει συμπαράσταση. Σε όλες τις περιπτώσεις, υπήρξε σχετικό «ρεπορτάζ» που αποτυπώνει την κινητικότητα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση το παραπλανητικό domain name και η απ’ ευθείας σύνδεσή του με το προσωπικό site του Προκόπη Παυλόπουλου προκαλεί αρνητικές εντυπώσεις και οι αντιδράσεις είναι ήδη έντονες αφού αποτελεί απρέπεια, όχι μόνο προς την νέα Πρόεδρο αλλά και ως προς τον θεσμό.

Κολλημένος με το προεδρικό μέγαρο παραμένει ο Παυλόπουλος

Ξέχασε το παρελθόν

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο προσωπικό site του Προκόπη Παυλόπουλου, παρ’ ότι ανανεώνεται διαρκώς, κυριαρχεί το αυστηρό του μήνυμα προς την Τουρκία κατά την ανακήρυξή του σε επίτιμο Δημότη του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών. Ανακήρυξη που έγινε πριν την αποχώρησή του από την προεδρία και ως εκ τούτου στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Φυσικά, δεν υπάρχει λέξη για την περίφημη συνάντησή του με τον Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, εκεί όπου ο Τούρκος Πρόεδρος τον πήρε παραμάζωμα και ο Παυλόπουλος παρακολουθούσε με το γνωστό σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας που τον διακρίνει.

Ας θυμηθούμε ότι επί ημερών Παυλόπουλου ως υπουργού Εσωτερικών κόντεψε να προσληφθούν στο δημόσιο και τα δέντρα. Δείγμα των… ικανοτήτων του πολιτικού ανδρός. Φυσικά ας μην ξεχνάμε το περιβόητο νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο, όπου πήγε άκλαυτο από την Κομισιόν, η οποία έδωσε προθεσμία ολίγων εβδομάδων να εναρμονιστεί με την κοινοτική νομοθεσία. Και οι νταβατζήδες που έλεγε στου Μπαϊρακτάρη ο Καραμανλής δεν έπαθαν το παραμικρό. Ποιος να ξεχάσει ότι κάηκε η Αθήνα επί ημερών Παυλόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, με τον υπουργό απλά να παρακολουθεί.

Φυσικά μετά τις αποκαλύψεις ο Παυλόπουλος κατέβασε την παραπλανητική ιστοσελίδα, αλλά δεν ξέρουμε εάν πήρε το μήνυμα. Διότι, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, στα πολιτικά στέκια κυκλοφορούν πληροφορίες, ότι στη σκευωρία της Novartis δεν ήταν τόσο αμέτοχος.

Να σημειωθεί ότι στο Κοινοβούλιο αυξάνονται αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατάφερε στην ειδική βαθμολογία να είναι πιο χαμηλά και από τον Χρήστο Σαρτζετάκη (1985-1990), που έμεινε στην ιστορία ως ο «Αγκαλίτσας». Έτσι και ο Παυλόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο «Πάκης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα