Λεβέντης: “Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα εκτός δημοκρατικού τόξου”

Οργισμένη αντίδραση από τον Βασίλη Λεβέντη για τα σημερινά αίσχη στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε στρατιωτικό πραξικόπημα».

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε: «Η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα εκτός δημοκρατικού τόξου και θεωρούν ότι ο Στρατός δίνει τη λύση. Αυτήν την αντίληψη έχουν. Η Χρυσή Αυγή ψηφίστηκε κυρίως από απελπισμένους ανθρώπους που τους κόψανε τους μισθούς και τις συντάξεις. Δεν είναι νεοναζί οι συμπολίτες μας αυτοί. Και ο Χίτλερ δημοκρατικά εκλεγμένος ήταν. Στην πορεία όμως ξεκίνησε να δολοφονεί μαζικά».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε: «Χθες πήραμε την απόφαση ότι αν η Νέα Δημοκρατία δεσμευτεί ότι δεν θα δοθεί ποτέ το όνομα Μακεδονία διότι αν έρθει στην εξουσία θα καταγγείλει τη σύμβαση αυτή που θέλει να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, πότε μπορεί και να ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης μομφής. Η Νέα Δημοκρατία ερχόμενη στην διακυβέρνηση της χώρας μπορεί να καταγγείλει μία συμφωνία ως προδοτική και ως έργο μειοδοσίας και πως ήταν αντίθετος ολόκληρος ο ελληνικός λαός θεωρώ ότι μπορεί.

Θα στείλω επιστολή στον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη και θα του ζητώ να λάβει θέση ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ποτέ υπέρ της παράδοσης του όρου Μακεδονία και δεύτερον ότι θα καταγγείλει αν έρθει ποτέ στην εξουσία τη συμφωνία αυτή. Εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δεσμευτεί σε αυτή μας την πρόταση εμείς θα απόσχουμε από την ψηφοφορία. Εμείς δεν διαλέγουμε ποιος θα μειοδοτήσει!

Το θέμα αυτό με την παράδοση του όρου της Μακεδονίας είναι τσουνάμι το οποίο θα καταπιεί την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν έχουν υπολογίσει σωστά τι θα συμβεί με τη Μακεδονία μας. Στο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν συνείδηση ταξική και θεωρούν επίσης πως μπορούν να βρουν ερήμην της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης