Μαρινάκης, «Τίγρης», Αλαφούζος ούτε σε… κηδεία με τον Ιβάν

Μια ιδέα είχε ο Θόδωρος, και μέσω του γνωστού κυρ-Αντώνη πρότεινε οι 4 μεγάλοι και ο Αυγενάκης να τα πούνε. Ο Κρητικός δεν τσίμπησε…

Άρχισε ο πόλεμος Μαρινάκη – Σαββίδη. Καλά ξυπνητούρια, σου λέω εγώ.

Τόσο καιρό, το Σαββιδοτεχνείο και το Μαρινακέικο τι κάνανε, δηλαδή; Κανελώνανε το ρυζόγαλο; Έβγαλε, λέει, το «Έθνος» του Σαββίδη ένα ρεπορτάζ, ότι μία ναυτιλιακή εταιρεία του Μαρινάκη μπήκε μέσα 7,5 μιλιόνια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο.

Μιλάμε για τεράστια χασούρα. Κινδυνεύει να το κλείσει το μαγαζί ο Μαρινάκης. Δεν παλεύονται 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Σταματάνε τα σφυρίζουνε τα βαπόρια του. Γκράντε καταστρόφ.

Κι εγώ δεν σου λέω ότι είναι μουσατένιο το ρεπορτάζ. Άντε και είναι αληθινό. Δεν είναι πλήρες, όμως. Άπαξ κι ασχολείσαι με τέτοια πράγματα, πρέπει να το τελειώνεις.

Το Σαββιδοτεχνείο έπρεπε να γράψει και τι γίνεται και με τις άλλες εταιρείες του Μαρινάκη. Μπας κι έχει χασούρα κι από εκεί. Γίνανε που γίνανε λογιστές, γιατί να μην ενημερώσουνε τον λαό του ΠΑΟΚ, για το πώς πηγαίνουνε οι άλλες εταιρείες του Μαρινάκη; Αυτό δεν είναι το δίκαιο; Πρέπει να ενημερώνεται ο λαός.

Το γράψανε αυτό όλοι οι Σαββιδοτέχνες και το κυκλοφορήσανε παντού. Διαβάζεις τον τίτλο, δηλαδή, και λες πάει, καταστράφηκε και ο Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός. Πολλά τα λεφτά.

Το διαβάζει ο ΠΑΟΚτσής και χαίρεται το φυλλοκάρδι του. Ένα θα σου πω. Το 2013 η περιουσία του Μαρινάκη ήτανε 10 δισ. ευρώ. Όπως το ακούς. Από τότε πέρασαν έξι χρόνια. Αυγάτισαν τα ποσά αυτά λένε στη ναυτιλιακή πιάτσα. Τα 7,5 μιλιόνια ο Μαρινάκης τα έχει για καμία ετήσια συμφωνία να τρώει στα καλά εστιατόρια στο Τσέλσι στο Λονδίνο.

Πάμε παρακάτω. Κι εκεί που οι Σαββιδοτέχνες έκαναν τις μεγάλες αποκαλύψεις, βγαίνει και μία άλλη είδηση. Όχι από το Μαρινακέικο. Από τις «typologies.gr», το καλύτερο site στα media.

Για το 2018, λέει, το ΟΡΕΝ του Ιβάν είναι μέσα 20 μιλιόνια προ φόρων. Τι χαμπάρια, μάστορα; Τουμπέκα πατσατσήδικο το Σαββιδοτεχνείο. Από ’δώ πήγαν κι άλλοι. Δεν έγραψαν τίποτα. Δεν έχει σανό αυτή η είδηση.

Μόλις πούλησε αυτή την Ταμπάσκο πως τη λένε, ο Σαββίδης, κάνανε ταμείο στο Σαββιδοτεχνείο. Η περιουσία του Ιβάν είναι 1.9 δις ευρώ, σου λένε. Τεράστια νούμερα. Ο Μαρινάκης θέλει έξι – επτά Σαββίδηδες στη σειρά σε μαρούλι.

Αλλού είναι το θέμα μου. Στις μπίζνες γίνονται αυτά. Τη μια κερδίζεις, την άλλη χάνεις. Επιχειρήσεις είναι αυτές. Ο Μαρινάκης έφτιαξε ολόκληρη περιουσία με τα παγοθραυστικά.

Κουβαλούσε τα πετρέλαια από την Αλάσκα στην Ευρώπη σε τέσσερις-πέντε μέρες. Κι ο Ιβάν κι αυτός μπίζνες έκανε με τα καπνά. Μία μέσα, μία έξω. Δημιουργούνται και χρέη, τράπεζες, τα πάντα όλα.

Κι ο κάθε φραγκάτος έχει και τις άκρες του. Άπαξ και βρεθείς σε δύσκολη θέση, στον πολιτικό θα πας. Στον τραπεζίτη. Είχε την άλλη φορά πρόβλημα με τα πρόστιμα ο Ιβάν για τη ΣΕΚΑΠ. Μάλιστα.

Έκανε ένα τηλέφωνο στον Αλέξη, λύθηκε το ζήτημα. Πάτα-κιούτα ο Αλέξης. Υπόγραψε και με το αριστερό χέρι για να μην ξινίσει ο τραχανάς. Κι ο Μαρινάκης πού να πάει τώρα δηλαδή, να του χαριστούνε τα 7,5 μιλιόνια; Στον Μπόρις Τζόνσον μπορεί να πάει, αυτόν τον  Άγγλο πρωθυπουργό. Είδηση δίνω στο Σαββιδοτεχνείο. Όπως ο Αλέξης έβαλε πλάτη στον Ιβάν, θα βάλει κι ο Μπόρις για τον Βαγγέλη.

Να μην ξεφύγουμε, όμως. Άρχισε ο πόλεμος, σου λένε. Μάλιστα. Και να μην το ξεχάσω. Το έγραψε καθαρά η «Α» το περασμένο Σάββατο. Η εντολή του Σαββίδη στο Σαββιδοτεχνείο είναι ότι δεν γράφουμε το όνομα Μητσοτάκης. Τέλος. Ούτε ότι ο Μαρινάκης είναι ο κανονικός πρωθυπουργός και άλλες τέτοιες παπαριές που γράφανε οι Σαββιδοτέχνες.

Ένα θα σου πω. Στον πόλεμο δεν υπάρχει ισοπαλία. Νίκη και ήττα μονάχα. Είναι σαν το μπάσκετ. Άπαξ κι έρθει ισοπαλία το παιχνίδι, πάει στην παράτα.

Τώρα, θα πεις, υπάρχει και συνθηκολόγηση. Μάλιστα. Ο αδύναμος την προκαλεί, όχι ο δυνατός. Άπαξ και ξέρεις ότι σου τελειώσανε τα πυρομαχικά, πας στον ΟΗΕ και λες, θέλω διαπραγματεύσεις. Εκτός κι αν επέμβουνε οι μεγάλες δυνάμεις.

Έτσι είναι. Ό,τι ξέραμε μέχρι τώρα είναι νερομπίστολα. Πιάνει το Σαββιδοτεχνείο τον Σάββα και τον ξεσκίζει. Από τη μία τον λένε γραφικό τον Σάββα, κι από την άλλη παίζουνε δέκα λεπτά βίντεο, τι έλεγε τότε ο Σάββας και τι λέει τώρα για τη διαιτησία.

Πιάσ’ τ’ αυγό και ξούρα το. Αυτό, δηλαδή, είναι επιχείρημα. Σάββας πριν και Σάββας μετά. Διότι άπαξ κι ο Σάββας είναι γραφικός όπως τον λες, τον αγνοείς, σου λέω εγώ. Δεν τον επικαλείσαι τον Σάββα. Άπαξ όμως και κηρύχτηκε ο πόλεμος, όλα επιτρέπονται. Κι ακόμα, δεν βγήκανε τα πυρηνικά. Στο συρτάρι είναι.

Πάμε παρακάτω. Του είπε του Αυγενάκη, ένας φίλος του Θεοδωρίδη που μπαινοβγαίνει στην UEFA, να καλέσει στο γραφείο του όλους τους μεγάλους. Και Μαρινάκη και «Τίγρη» και Ιβάν και Αλαφούζο.

Και να ξηγηθεί στα ίσια και παλικαρίσια. Μάλιστα. Μάγκες, παίξτε το στα ίσια, γιατί ο Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει τίποτα τώρα που είναι στα πάνω του.

Κι ο Αυγενάκης δεν είναι κανένα κορόιδο να κάνει μόστρα, όπως ο Κοντονής. Μέγας διδάσκαλος του γένους ο Σταύρος Χαραλάμπης Κοντονής. Δυο ώρες περιποίηση το μούσι για να βγει φωτογραφίες με τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο.

Κι άλλη μία ώρα για να βγει φτερωτό το μαλλί, να κάνει γκελ στο αυτί. Ο πρώτος διδάξας της μέγιστη αξίας της φωτογραφίας και του βίντεο. Κι από χαμόγελο, τύφλα να έχει του Τζόκερ. Να μην ξεφύγω, όμως.

Ο Αυγενάκης δεν θα καλέσει κανέναν στο γραφείο του. Όπως το ακούς. Και θα σου πω γιατί. Άντε, σου λέω εγώ, ο Μαρινάκης με τον Μελισσανίδη φίλοι ήτανε, τρίο με τον Νικόλα τον Πατέρα (πριν από δέκα χρόνια) μπορεί και να τα βρούνε.

Στάχτη κι αλάτι και πάμε από την αρχή. Μάλιστα. Ανθρώπινα πράγματα είναι αυτά. Ο άλλος πλακώνεται με τη γυναίκα του και μένει ένα μήνα σε ξενοδοχείο, και δεν θα πλακωθεί για τις ομάδες;

Πού πας μακριά, δηλαδή. Ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη ήταν συνεταίροι στον ΣΚΑΪ. Πλακωθήκανε εκείνη τη νύχτα με τη φούστα του Σισέ στο «Καραϊσκάκης» και πιάσανε τα γιοφύρια.

Και μπαμ και μπουμ οι κουμπουριές που τραγουδάει κι η Πρωτοψάλτη. Ξεκινούσε το δελτίο του ΣΚΑΪ με Μαρινάκη και τελείωνε με Μαρινάκη. Τα βρήκανε, όλα καλά. Ο «Τίγρης» με τον Αλαφούζο δεν είχανε ποτέ πολλά-πολλά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Με τον Σαββίδη, πώς να τον εμπιστευτούνε, ρε κυρ-Αντώνη; Πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Ιβάν ήτανε αδέλφια με τον Μελισσανίδη, τον έσφαξε στο γόνατο στον τελικό του Βόλου.

Θα καθίσει ο «Τίγρης» στο ίδιο τραπέζι με τον Ιβάν; Ούτε σε κηδεία, σου λέω εγώ. Και στην Παναγία Σουμελά να πάνε για προσευχή, ο ένας θα πιάσει στασίδι είκοσι μέτρα μακριά από τον άλλονα.

Έτσι είναι. Θα εμπιστευτεί ο Μαρινάκης τον Σαββίδη; Μια φορά δώσανε τα χέρια στο Sofitel και μέχρι να στρίψει στη γωνία ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης τον πούλησε. Γνωστά πράγματα είναι αυτά.

Μην πω για τον Αλαφούζο, δηλαδή. Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι ήτανε στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, το 4-1. Ποιος ν’ ανοίξει τα χέρια του για να κάνει τη μεγαλύτερη αγκαλιά τον άλλονα.

Και μόλις γίνεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Ιβάν πήγε με τον Νικολάκη τον Παππά. Για τον πρώτο διαγωνισμό σού μιλάω, αυτό της Φλωρεντίας, που ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Μόνος του το παραδέχτηκε ο Σαββίδης ότι έκανε τον λαγό του Παππά. Για ν’ ανέβουν οι τιμές. Τον έκοψε μαχαίρι ο Αλαφούζος. Έτσι είναι. Άπαξ και του δώσεις το χέρι του Σαββίδη, τρέξε να δεις πού θα το δώσει. Το χέρι σου.

Ο Αυγενάκης δεν το σκέφτηκε πολύ. Καμία πιθανότητα, είπε στον κυρ-Αντώνη απ’ το Γαλάτσι. Ύστερα, είναι και το άλλο. Μια χαρά τον βολεύει τον Αυγενάκη να πλακώνονται ο Μαρινάκης με τον Σαββίδη και το Σαββιδοτεχνείο με το Μαρινακέικο να τον χτυπάνε σαν χταπόδι κι οι δυο. Κάνω καλά τη δουλειά μου, σου λέει ο Λευτέρης.

Ο Σαββίδης έμεινε μόνο με Μπέο

Στη διπλανή στήλη θα διαβάσετε ωραία πράγματα για Αυγενάκη, Σαββίδη, Μαρινάκη, «Τίγρη» και Αλαφούζο. Φρεσκότατα, του κουτιού. Ένα πράγμα θα σου πω. Ο Ιβάν Σαββίδης έμεινε μονάχος του στο ποδόσφαιρο. Μόνο η Ξάνθη και ο Μπέος του μείνανε, άντε και λίγο Κωστούλας, που μπορεί να πει καμιά κουβέντα.

Όλοι μονάχοι τους είναι, αλλά όλοι μπορούν να τα βρούνε μεταξύ τους, γιατί κανένας δεν πούλησε κανέναν στο φόρα-παρτίδα. Μόνο με τον Ιβάν δεν μπορεί να γίνει αυτό. Του σπανού τα γένια μπορεί να βγούνε, κανένας δεν θα συμμαχήσει με τον Ιβάν.

Κι όχι συμμαχία από την πίσω πόρτα. Για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο. Κι όλοι μαζί να βρεθούνε, «Τίγρης» και Μαρινάκης και Αλαφούζος και να δώσουνε τα χέρια, ο Σαββίδης που μεγάλωσε αλλιώς μπορεί να το δώσει, αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί, ρε, ότι θα τηρήσει τη χειραψία του;

Οι καναλάρχες δεν ξεχνούν τον… λαγό Ιβάν

Να σου πω και το άλλο. Για την μπέσα θα σου μιλήσω. Ο Μαρινάκης τα σάρωσε όλα. Πήρε και το MEGA παίρνει και τη NOVA, έχει τον ΔΟΛ, «Παραπολιτικά», ράδια, τηλεοράσεις. Καμία κατοστάρα πρέπει να του έφυγε γι’ αυτήν τη δουλειά.

Να σου δώσω παρασκήνιο, μάστορα. Οι άλλοι καναλάρχες δεν το είδανε με καλό μάτι. Όπως σ’ το λέω. Κι όταν μιλάμε για τους άλλους, μιλάμε για όμιλο Βαρδινογιάννη, Κυριακού, Αλαφούζο και Ιβάν. Μάλιστα.

Κι έπεσε στο τραπέζι να πάνε μέχρι τον Μητσοτάκη, όλοι μαζί. Όχι σαν σε παρέλαση. Όλοι μαζί και ένας-ένας. Όλοι μιλάνε με όλους, εκτός από έναν. Ποιος είναι αυτός; Δεν θέλει και πολύ μυαλό ρε.

Αυτός που το έπαιζε το λαγουδάκι του Νικολάκη του Παππά στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που τον έφαγε η μαρμάγκα από το ΣτΕ. Έτσι είναι. Όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια. Να κάτσει ο «Τζίγκερ» να μιλήσει με τον Ιβάν; Τι ώρα;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα