Με τον πρέσβη της Νοτίου Αφρικής συναντήθηκε ο Θεοδωράκης

Τον πρέσβη της Νότιας Αφρικής, Μαρτίνους Βαν Σάλκγουϊκ, υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης. Οι δύο άντρες συζήτησαν για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Θεοδωράκης και Βαν Σάλκγουϊκ συμφώνησαν πως τα προβλήματα, ακόμα και τα πιο δύσκολα, μπορούν να επιλυθούν όταν επικρατεί λογική και όλες οι πλευρές κάνουν υποχωρήσεις και είναι έτοιμες να συμβιβαστούν. Ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής επισήμανε πως αν δεν είχαν λειτουργήσει έτσι πολιτικοί άντρες στη Νότια Αφρική, όπως ο Νέλσον Μαντέλα, τότε η χώρα θα παρέμενε διχασμένη και υπό το καθεστώς του Απαρτχάιντ. Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού, όσο και ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής υποστήριξαν πως για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο σύμβουλος της πρεσβείας της Νότιας Αφρικής, Αχμέτ Σεντάτ και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

Διαβάστε επίσης