Μέτρα εδώ και τώρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία ζητά το ΚΚΕ

Για επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εξαιτίας των πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται στα σχολεία κάνει λόγο το ΚΚΕ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους όρους ανοίγματος των σχολείων εξαπολύει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού εξαιτίας των πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται.

Ωστόσο το ΚΚΕ τάσσεται κατηγορηματικά κατά του κλεισίματος των σχολείων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να μπει «τέρμα στη συζήτηση για το πώς θα κλείσουν τα σχολεία» και ζητάει «εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Αντί να πάρει μέτρα προστασίας στα σχολεία, με επίκεντρο την αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους, η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί με το άνοιγμα των σχολείων εντοπίστηκαν 25.000 κρούσματα μαθητών και εκπαιδευτικών!

Κρύβει, όμως, το γεγονός ότι οι 10.000 εξ’ αυτών, που βρέθηκαν θετικοί, χθες βρίσκονταν στα σχολεία, δημιουργώντας αντικειμενικά μια επικίνδυνη αλυσίδα υπερμετάδοσης, στο πλαίσιο των απαράδεκτων πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων.

Τέρμα τα αστεία και οι προκλητικοί πανηγυρισμοί. Τέρμα στη συζήτηση για το πώς θα κλείνουν τα σχολεία. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, τα διεκδικούν 2 χρόνια τώρα. Να τα ακούσει επιτέλους και η κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα