Μπλεξίματα και για τη Νάπολι με πειραγμένους ισολογισμούς

Το οικονομικό σκάνδαλο με τους πειραγμένους ισολογισμούς των ομάδων στην Ιταλία, βγάζει λαυράκια. Μετά την Γιουβέντους και την εξονυχιστική έρευνα που γίνεται εις βάρος της, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται αρκετοί ακόμη σύλλογοι.

Η Ίντερ δεν πρόκειται να ελεγχθεί για τα οικονομικά της, αφού οι ισολογισμοί που παρουσιάζει είναι «καθαροί». Αυτό ήδη έχει ανακοινώσει ο CEO του συλλόγου, Αντρέα Αντσινέλι, στους συνεργάτες του μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ είχε ενημερωθεί σχετικά με το παραπάνω γεγονός και από τον προκάτοχό του, Αλεσάντρο Αντονέλο.

Ούτε η Αταλάντα θα αντιμετωπίσει σχετικό πρόβλημα με τις αρχές της χώρας. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέα Περκάσι, είπε σχετικά:

«Ρώτησα τους συνεργάτες μου: “είμαστε εντάξει;” και μου απάντησαν πως όλα είναι μια χαρά. Οπότε δεν έχω κάτι παραπάνω να πω για αυτό», ανέφερε σε τοπική ιστοσελίδα του Μπέργκαμο.

Αντιθέτως, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται η Νάπολι σχετικά με την προ δύο ετών μεταγραφή του Βίκτορ Οσιμέν, όπου πιθανότητα οι «παρτενοπέι» χρησιμοποίησε το νομικό παράθυρο του «plusvalenza» για να εμφανίσει κέρδη στον ισολογισμό της.

Η μετακίνηση του Νιγηριανού φορ από τη Λιλ στη Νάπολι είχε κοστίσει περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, με τους Ιταλούς να δίνουν ως αντάλλαγμα τον Ορέστη Καρνέζη αλλά και τρεις ποδοσφαιριστές από την Primavera (ομάδα νέων), κοστολογώντας 5 εκατ. ευρώ έκαστος. Πρόκειται για τους Παλμιέρι, Μάντσι, Λιγκουόρι, οι οποίοι δεν είχαν ούτε μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και από τη στιγμή που πήγαν στη Λιλ… βολοδέρνουν ως δανεικοί σε συλλόγους της τρίτης και τέταρτης κατηγορίας της Γαλλίας!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα