Μπλόκο στη Super League για να ρίξουν τον Παναιτωλικό

Μπλόκο στήθηκε στην επικύρωση της βαθμολογίας των play out της Super League 1, κι έτσι πάνε πίσω τα μπαράζ της Λαμίας με τη Βέροια. Η μάχη που δόθηκε ήταν μεγάλη, καθώς επιχειρείται με διάφορους τρόπους να υποβιβαστεί ο Παναιτωλικός που σώθηκε αγωνιστικά, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία χωρίς παιχνίδια κατάταξης η Λαμία και να δώσει μπαράζ με την Βέροια ο Απόλλων Σμύρνης.

Η σημερινή συνεδρίαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Ενώ λοιπόν επικυρώθηκε η βαθμολογία των play offs και ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής, στην επικύρωση των play out έγινε… χαμός. Υπέρ της επικύρωσης τάχθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε μεγάλους(Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης)…

Στη σχετική ψηφοφορία το σκορ ήταν 7 κατά της επικύρωσης, 6 υπέρ και 2 λευκά. Η ψηφοφορία για την επικύρωση αναλυτικά:

ΑΕΚ: Κατά

Απόλλων Σμύρνης: Κατά

Άρης: Υπέρ

Αστέρας Τρίπολης: Κατά

Ατρόμητος: Κατά

Βόλος: Κατά

Ιωνικός: Υπέρ

Ολυμπιακός: Υπέρ

ΟΦΗ: Κατά

ΠΑΟ: Υπέρ

Παναιτωλικός: Υπέρ

ΠΑΟΚ: Υπέρ

ΠΑΣ Γιάννινα: Λευκό

Λαμία: Κατά

ΕΠΟ: Λευκό

Πέρα από το θέμα της εμπλοκής του Παναιτωλικού και τον κίνδυνο υποβιβασμού (όπως είναι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ), καθώς υπάρχει εκκρεμοδικία που έπαιζε σπουδαίο ρόλο στη μη επικύρωση, υπήρξε και άλλη εμπλοκή, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης κατέθεσε ένταση για αντικανονική συμμετοχή του Μπαράλες στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υπεραμύνθηκε πως θα πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία τονίζοντας ότι η ένσταση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αποτελεί τερτίπι για να μπλοκαριστούν οι διαδικασίες.

Με βάση το αποτέλεσμα Απόλλων Σμύρνης και Λαμία μπορούν να ελπίζουν ότι αν καταδικαστεί με υποβιβασμό ο Παναιτωλικός καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση, ο μεν Απόλλων Σμύρνης θα γίνει προτελευταίος και θα πάει στα μπαράζ με τη Βέροια και η Λαμία θα σωθεί οριστικά ως 12η.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα