Ντόναλντ Τραμπ: Ο Μακρόν, πάει στην Κίνα και «γλείφει» τον Σι Τζινπίνγκ

Μέσα σε όλα υποστήριξε, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αποδυνάμωσε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ διεθνώς, σε βαθμό που χάνουν την υποστήριξη παραδοσιακών συμμάχων τους

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν πως «γλείφει» τον κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ μετά την επίσκεψη του γάλλου προέδρου στο Πεκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και μεταδόθηκε χθες Τρίτη.

Ο κ. Μακρόν δέχεται επικρίσεις από αρκετές πλευρές εξαιτίας της τοποθέτησής του με την οποία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μετατραπεί σε «ακόλουθο», ούτε της Αμερικής, ούτε της Κίνας, ιδίως για το ζήτημα της Ταϊβάν, μετά την επιστροφή του από την Ασία.

«Ο Μακρόν, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλείφει (τον Σι Τζινπίνγκ)», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Τραμπ.

Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πρόσαψε στην κυβέρνηση του δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν πως αποδυνάμωσε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, σε βαθμό που χάνουν την υποστήριξη παραδοσιακών συμμάχων τους.

«Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού, κι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο», υποστήριξε ο κ. Τραμπ.

«Είπα ‘οκέι! Η Γαλλία πάει στην Κίνα τώρα’», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν προσπάθησε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας πως η διμερής σχέση με τη Γαλλία είναι εξαίρετη.

Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, η γαλλική προεδρία υπερασπίστηκε τη θέση του κ. Μακρόν, κρίνοντας πως «πρέπει να ακούγεται η ιδιαίτερη φωνή» της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα